Čtvrtina žen už má nakoupené vánoční dárky, muži čekají na prosinec

Polovina lidí si nákup vánočních dárku letos rozloží na listopad a prosinec. Zatímco ženy nakupují vánoční dárky dostatečně dopředu, muži většinou čekají na poslední chvíli. Vyplývá to z průzkumu nákupního chování, který uspořádal mezi svými uživateli obchodní portál Aukro.cz. (TZ)

„Ženy se na Vánoce připravují s větším předstihem. Čtvrtina žen nakupuje už v říjnu, v listopadu jich je 26 %. Jenom 14 % žen si nechává nákup vánočních dárků až na prosinec,“ vysvětluje Michaela Papežová, tisková mluvčí Aukra.cz.

Muži si naopak nechávají vánoční nákupy na poslední měsíc v roce rádi, dárky takto nakupuje 41 % z nich. Necelá čtvrtina vyráží už v listopadu, ještě méně mužů (13 %) nakupuje dárky už v říjnu.

Ve srovnání s loňským rokem letos budeme na nákup vánočních dárků vyrážet později. V loňském roce se na vánoční nákupy v listopadu rozhodlo vyrazit 35 % lidí, letos v tomto měsíci vyrazí nakupovat jen 25 % z nich. Zatímco do prosincového nakupování se vloni zapojilo jen 18 % lidí, v letošním roce bude v prosinci shánět vánoční dárky 24 % lidí.

Kdy začínáme nakupovat dárky?    
  ŽENY MUŽI
Dárky začínám nakupovat v říjnu 25 % 13 %
Dárky začínám nakupovat v listopadu 26 % 22 %
Dárky začínám nakupovat až v prosinci 14 % 41 %
Kdy začínáme nakupovat dárky?    
  Rok 2011 Rok 2012
Dárky začínám nakupovat v říjnu 22 % 21 %
Dárky začínám nakupovat v listopadu 35 % 25 %
Dárky začínám nakupovat až v prosinci 18 % 24 %

O společnosti Aukro

Společnost Allegro Group CZ provozuje největší obchodní portál na českém internetu. Aukro.cz zahájilo svou činnost v roce 2003 a své služby orientuje jak na nejširší veřejnost, tak i na profesionální obchodníky a firmy. Komunitu Aukro.cz tvoří v současnosti přes 2,7 miliony registrovaných uživatelů. K prioritám vývoje služeb Aukro.cz patří bezpečnost, rychlost a jednoduchost obchodování. Od svých počátků je Aukro.cz součástí polské skupiny Allegro, která provozuje stejnojmennou online obchodní platformu – Allegro.pl. O úspěchu skupiny v oblasti e-commerce svědčí spuštění a provoz sesterských aukčních servisů v celkem 11 zemích střední a Východní Evropy (Polsku, Bulharsku, Maďarsku, Rusku, Rumunsku, Slovensku, Srbsku, Bělorusku, Kazachstánu a na Ukrajině). Více informací na www.aukro.cz.