IBM představila ucelený soubor bezpečnostního softwaru pro ochranu velkých dat, mobilního prostředí a cloudových řešení

Armonk, New York, 18. října 2012 – IBM přichází s dosud nejširší nabídkou bezpečnostních softwarových nástrojů pro komplexní ochranu dat a identit. Ty reagují na poptávku organizací, které zavádějí cloudová a mobilní řešení nebo řešení pro velká data a potřebují zajistit jejich bezpečnost. (TZ)

Nový software IBM poskytne zákazníkům lepší ochranu mobilních zařízení, tvoří prevenci proti externím i interním hrozbám a sníží úroveň bezpečnostních rizik v cloudových prostředích. Pomůže také lépe zabezpečit databáze, získávat tím pohled na prostředí velkých dat (jako je např. Hadoop) v reálném čase a zautomatizovat správu datové bezpečnosti a procesů na dodržování předpisů. IBM Security Services a bezpečnostní výzkum IBM na světové úrovni je tak doplněn o škálovatelný nástroj, který k bezpečnostním hrozbám týkajících se osob, dat, aplikací a infrastruktury přistupuje komplexně a proaktivně.

Ve studii IBM z roku 2012 „Global Reputational Risk and IT Survey“ označili pracovníci na vedoucích pozicích bezpečnostní rizika IT za hlavní zdroj svých obav. Mezi tato rizika patří například krádeže dat nebo bezpečnostní hrozby spojené s použítím nových technologií jako je cloud nebo sociální média. V reakci na to oznamuje IBM deset nových produktů a rozšíření, které pomohou organizacím zabezpečit velká data a mobilní i cloudové prostředí v reálném čase.

IBM je mezi prvními, kdo nabízí řešení bezpečnosti dat pro Hadoop a další prostředí pro velká data. Konkrétním příkladem je Guardium, který nyní v reálném čase nabízí monitorování a automatické zhotovení zpráv o dodržování standardů pro systémy na bázi Hadoop, jakými jsou např. InfoSphere BigInsights a Cloudera. Díky sjednocené kontrole napříč datovými zdroji mohou zákazníci porozumět vzorcům přístupů k datům a aplikacím, což jim pomůže kontrolovat změny dat a předejít jejich úniku.

S využitím integrovaných auditních analýz lze pravidelně generovat zprávy o dodržování předpisů a distribuovat je kontrolnímu oddělení k elektronickému schválení. To z nich může vyvozovat případné důsledky a dokumentovat výsledky nápravných opatření. Organizace mohou také zautomatizovat odhalování zranitelností a navrhnout prioritní nápravná opatření i v rámci silně heterogenních infrastruktur.

Nad rámec zabezpečení dat ve složitých prostředích přichází IBM s lepší správou šifrování dat, která organizacím umožňuje automatické obnovení klíčů a podporuje nejnovější verzi standardu KMIP (Key Management Interoperability Protocol).

IBM nově nabízí kontrolu ověřování s posouzením rizik pro mobilní uživatele, integraci správy přístupu při vývoji a implementaci mobilních aplikací a zvýšenou kontrolu pro mobilní zařízení. Dalším počinem IBM je komplexní systém Mobile Security Framework na vývoj adaptabilního zabezpečení ochrany dat v přístroji, na přístupové bráně a v aplikacích.

Uživatelům mobilních přístrojů IBM nyní nabízí rozsáhlejší přístupovou kontrolu se zohledněním kontextu, lepší mobilní ochranu před hrozbami a zvýšenou kontrolu pro mobilní zařízení. Díky širokému portfoliu řešení mobilní bezpečnosti a správy (včetně řešení bezpečnosti mobilních aplikací a celkové mobilní ochrany před hrozbami) může IBM pomoci chránit před útoky vědomého či nevědomého rázu (např. v případě rizikového přístupu zaměstnance k datům a aplikacím) kdykoli, kdekoli a z jakéhokoliv přístroje.

Původní tiskovou zprávu v angličtině najdete zde: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/39136.wss

Pro více informací o portfoliu produktů pro datovou bezpečnost navštivte: http://www.ibm.com/security/data/products.html