Ringier Axel Springer CZ spouští „BLESKmobil“ – nového mobilního operátora v ČR

Jednoduché mobilní služby za nejnižší cenu na trhu – to je v kostce nový virtuální mobilní operátor BLESKmobil provozovaný společností Ringier Axel Springer CZ. BLESKmobil nabídne od 7. listopadu 2012 předplacené volání a SMS určené pro každého, kdo stojí především o jednoduchost a nízkou cenu bez doplňkových služeb. (TZ)

Pořídit si služby BLESKmobil je snadné a pohodlné: stačí si v síti více než šesti tisíc prodejen denního tisku (trafiky, supermarkety, benzinové pumpy atd.) označených samolepkou „Zde v prodeji BLESKmobil“ zakoupit SIM kartu tohoto nového operátora. BLESKmobil poskytuje i možnost zachování současného telefonního čísla – od stávajícího operátora ho lze jednoduše převést.

BLESKmobil nabízí jednoduchý předplacený tarif s voláním za 2,50 Kč za minutu a SMS za 1,50 Kč. Tyto ceny platí ve všední dny i o víkendu, a to ve špičce i mimo špičku. „Většina lidí nepotřebuje širokou nabídku doplňkových služeb, dotované mobilní telefony nebo značkové prodejny – a ani o ně nestojí. BLESKmobil je pro ně optimální řešení: žádné zbytečné „nesmysly“, pouze volání a SMS za nejnižší cenu na trhu. Věřím, že BLESKmobil Česko osloví a brzy oslavíme prvních sto tisíc zákazníků,“ představuje službu Libuše Šmuclerová, generální ředitelka vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, které BLESKmobil provozuje.

BLESKmobil je tzv. virtuální mobilní operátor, bez vlastní infrastruktury v podobě ústředen a vysílačů, využívající síť jiného operátora, kterým je v tomto případě Telefónica Czech Republic. „Hledali jsme vhodného partnera, který zajistí vysoký standard poskytovaných služeb – a zvolili jsme společnost Telefónica Czech Republic s podle nás nejlepší sítí v České republice,“ vysvětluje Libuše Šmuclerová.

„Telefónica jako první na českém trhu poskytla svou síť virtuálnímu operátorovi. Těší mě, že se jím stal právě BLESKmobil. Naši síť tak budou od 7. listopadu 2012 využívat jak zákazníci O2, tak i klienti BLESKmobil,“ upřesňuje Felix Geyr, ředitel pro strategii a rozvoj podnikání společnosti Telefónica Czech Republic.

Ceník služeb BLESKmobil

hovory 2,50 Kč/min.

SMS 1,50 Kč

připojení k internetu 20 Kč (50 MB)/den nebo 100 Kč (100 MB)/30 dnů

všechny ceny jsou vč. DPH, účtování 60 + 1

Kredit lze u BLESKmobil dobíjet prostřednictvím dobíjecích kupónů v hodnotě 250 Kč, dostupných v prodejní síti denního tisku či na terminálech Sazka. Nabídka dobíjecích kanálů se bude dále rozšiřovat, v nejbližší době například o pobočky České pošty.

K obsluze svého účtu budou zákazníci BLESKmobil využívat propracovanou hlasovou či internetovou samoobsluhu. V rámci samoobsluhy budou zákazníci BLESKmobil provádět všechny úkony spojené s nastavením a kontrolou svých služeb:

– dobíjet kredit prostřednictvím kuponů

– získávat informace o kreditu a jeho platnosti

– aktivovat / deaktivovat BLESKmobil internet na měsíc

– aktivovat / deaktivovat službu volání v zahraničí (roaming).

Zákazníci si prostřednictvím webové samoobsluhy také mohou požádat o přenesení svého telefonního čísla od stávajícího operátora k BLESKmobil. Hlasová samoobsluha je dostupná zdarma po vytočení *61, internetová samoobsluha má adresu www.bleskmobil.cz/samoobsluha a je dostupná z počítačů i z telefonů připojených k internetu.

Vzhledem k jednoduchosti a přehlednosti služeb lze očekávat, že zákazníkům bude pro správu jejich služeb plně stačit internetová a hlasová samoobsluha. Pokud si přesto bude zákazník přát hovořit s operátorem, bude moci využít linku 267 267 061. Poplatek za jeden hovor s operátorem je 20 Kč

Ringier Axel Springer CZ je multimediální vydavatelství s největším počtem čtenářů na českém trhu. Naše tištěné tituly čte více než 3,8 milionů z vás. Ringier Axel Springer CZ je jasnou jedničkou mezi deníkovými vydavateli, kde dosahuje více než 36% podílu na trhu. Na časopiseckém trhu je Ringier Axel Springer CZ na druhém místě a významný podíl dosahuje i na internetu.

Pod společností Ringier Axel Springer CZ působí v České republice i dvě tiskárny Ringier Axel Springer Print CZ v Praze a Ostravě.

Ringier Axel Springer CZ je součástí švýcarsko-německé vydavatelské skupiny Ringier Axel Springer Media AG, vedoucí integrované multimediální korporace ve střední a východní Evropě. Společnost se sídlem ve švýcarském Curychu vydává noviny a časopisy, provozuje webové a mobilní platformy a vlastní tiskárny. Ringier Axel Springer Media AG je joint venture společností Ringier AG a Axel Springer AG.