500 nezávislých profesionálů Na volné noze

1. 11. 2012, Ostrava — Projekt Na volné noze, který sdružuje a propaguje české nezávislé profesionály, překonal hranici 500 registrovaných členů. Ti na webu www.navolnenoze.cz prezentují svou práci a mohou se také účastnit školení, srazů a skupinových setkání napomáhajících k rozvoji jejich podnikání. (TZ)
Projekt Na volné noze vznikl v roce 2005 jako první česká služba zaměřená na podporu podnikání nezávislých profesionálů. Zaznamenal také řadu dalších historických prvenství: 1. český blog o podnikání na volné noze (2005), 1. české školení a konference pro nezávislé profesionály (2007) či 1. český think-tank pro podnikání na volné noze (2012). Získal také prestižní 1. místo v soutěži Živnostník roku 2011 Moravskoslezského kraje.

Blog, který na portále Na volné noze vychází, je v současnosti nejčtenějším blogem o podnikání v Česku a jeho sledovanost je více než 150.000 online čtenářů ročně. Celkově projekt osloví každoročně přes web, sociální média a emailový newsletter přes půl milionu internetových uživatelů a dále roste.

Provozovatel projektu Na volné noze Robert Vlach, který se na podporu podnikání jednotlivců specializuje, zmiňuje i širší kontext: „Podnikání na volné noze je v posledních 20 letech na prudkém vzestupu prakticky všude na světě, díky globalizaci a nástupu informačních a telekomunikačních technologií. Na volné noze je přes 42 miliónů Američanů, tedy asi 30 % pracovní síly. Náš úspěch tenhle globální trend kopíruje.“