Bestseller Žítkovské bohyně na Audioteka.cz – nechte si vyprávět příběh o tajemných ženách z Bílých Karpat

Velkou událostí na Audiotéce.cz je premiéra audio verze aktuálního knižního bestselleru Žítkovské bohyně autorky Kateřiny Tučkové. Audiokniha, kterou vydává Martin Pilař (ADK-Prague) ve spolupráci s nakladatelstvím Host, je  nyní také k dispozici pro stažení do aplikací Audiotéka v mobilních telefonech nebo na iPad, a také ve formátu MP3 do počítačů a MP3 přehrávačů – na www.audioteka.cz za 299 Kč. V elegantním balení můžete zakoupit verzi na CD MP3. (TZ)

Fascinující příběh o ženské duši, magii a zasuté části naší historie si získal značnou přízeň kritiky i čtenářů. Žítkovské bohyně se staly hitem letošního léta, záhy po svém vydání obsadily čela žebříčků nejprodávanějších tištěných i elektronických knih. Strhující interpretace Terezy Bebarové a Miroslava Táborského text obohacuje o další rozměr, více než dvanáctihodinový záznam si tak s chutí poslechnou nejen ti, kteří tragické osudy žen ovládajících umění „bohovat“ dosud neznají, ale i ti, kteří o nich už četli.  Audiokniha Žítkovské bohyně v produkci Martina Pilaře vznikla ve studiích ADK-Prague a natáčení si nenechala ujít ani autorka Kateřina Tučková.

Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a také prý viděly do budoucnosti. Říkalo se jim bohyně a své umění si předávaly z generace na generaci. Dora Idesová patří k posledním z rodu žítkovských bohyní. Jejich umění se však nenaučila, vystudovala etnografii a rozhodla se napsat o nich rozsáhlou vědeckou studii. Na konci devadesátých let objeví v pardubickém archivu ministerstva vnitra operativní svazek StB vedený na vnitřního nepřítele — její tetu, bohyni Surmenu. Dora rozplétá osudy žítkovských žen a s překvapením zjišťuje, že ačkoli se sama bohyní nestala, je i ona nedílnou součástí tajemné tradice…