Eaton na veletrhu SPS IPC DRIVES 2012 v Norimberku představí sérii produktů s vysokou energetickou efektivitou

Praha, 31. října 2012 – Eaton Corporation, která celosvětově dodává široké spektrum produktů pro velkoobchodní odběratele i domácnosti, představí na blížící se výstavě SPS IPC Drives v německém Norimberku portfolio inovovaných elektrotechnických produktů s vysokou provozní a energetickou efektivitou. Patří mezi ně nové frekvenční měniče Xelra nebo kompaktní PLC XC152. Expozici Eaton naleznou návštěvníci ve dnech od 27. – 29. listopadu 2012 na stánku 371 v hale číslo 9 výstavního areálu. (TZ)

Nové řady produktů

Eaton zde ukáže koncepty zařízení integrované automatizace, systémy pro využití v nejrůznějších motorech, senzory, zařízení pro energetickou správu a záložní zdroje UPS. Dojde také na ukázku propojení elektrotechnických a hydraulických zařízení a otázku jejich bezpečnosti a požadavků na vývoz. Co se týká konkrétních produktů, bude na stánku možné vidět novou řadu frekvenčních měničů Xelra, softstartéry DS7 a jako novinku i kompaktní PLC XC152, které mohou být integrovány do komunikačního systému Eaton SmartWire-DT. Dále představí také řídicí relé easy800 a multifunkční displej MFD-Titan s možností připojení přes Bluetooth.

SmartWire-DT pro jednoduchost systémů

SmartWire-DT eliminuje složitý způsob přímého propojování jednotlivých prvků systému, toto propojování je navíc časové náročné a náchylné na vytváření chyb. Použitím SmartWire-DT tak snižujete náklady na zprovoznění mnoha rozvaděčových aplikací, a to až o 85 %. Například v bavorském závodě na třídění brambor byla díky technologii SmartWire-DT snížena délka použitých vodičů z 1 km na 50 m.

Pro další informace navštivte stránku http://www.eaton.cz nebo http://www.eaton.com.

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.
Se svými více než tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V letošním žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamějších firem České republiky, se umístila na 90. místě, tímto se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT a celkově v roce 2011 dosáhla tržeb ve výši cca 5,25 mld. Kč.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě. Více informací získáte na stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektro sektor společnosti Eaton Corporation je globálním lídrem dodávajícím zařízení a služby pro distribuci energie, správu kvality napájení, automatizaci, monitorování výkonu a řízení energetických systémů. Skupina Eaton je schopna se svým širokým produktovým sortimentem vyřešit nejpalčivější úkoly v oblasti energetického hospodářství a to pod obchodními značkami CutlerHammer®, Moeller®, Powerware®, Holec®, MEM® a Santak®. Eaton Corporation je diverzifikovaná společnost pro správu napájení s více než 100 letou zkušeností. Skupina poskytuje energeticky účinná řešení, která pomáhají zákazníkům efektivněji řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii. Obrat celé skupiny dosáhl v roce 2011 částky 16 miliard USD. Eaton je celosvětově působící společností v oblasti elektrických komponentů, systémů a servisu zařízení pro distribuci a řízení elektrické energie; hydraulických a pneumatických komponent pro civilní i armádní využití; systémů hnacích ústrojí a jednotek pro nákladní a osobní vozidla zajišťujících optimalizaci výkonu, spotřeby paliva a bezpečnosti. Společnost Eaton má přibližně 73.000 zaměstnanců a své produkty dodává zákazníkům ve více než 150 zemích. Další informace naleznete na http://www.Eaton.eu.