PANASONIC představuje první TOUGHBOOK S Windows 8, nový středně odolný konvertibilní notebook CF-C2

Praha – 31. října 2012 – Společnost Panasonic dnes představila Toughbook CF-C2, jeden z nejvíce odolných a flexibilních konvertibilních počítačů současnosti. Novinka je určená pro obchodní cestující, servisní techniky a zdravotnický personál. Jde o první Toughbook navržený tak, aby využil výhod nového operačního systému Windows 8 Pro. Více na: www.toughbook.cz. (TZ)

Nový Toughbook CF-C2 je výkonný počítač vybavený 12,5“ palcovým displejem standardu Full HD. Tento konvertibilní notebook je určený pro pracovníky v terénu, kteří řeší různorodé úkoly a data pořizují odlišnými způsoby. Model CF-C2 nabízí uživatelům odolnější, menší a kompaktnější provedení a například také speciální trojité uchycení displeje umožňující stabilní použití v podobě notebooku i tabletu.

Toughbook CF-C2 je vybavený kapacitním vícedotykovým displejem ovladatelným pěti prsty. Dotykové ovládání lze plnohodnotně využívat i v režimu „V“, kdy konstrukce s trojitým uchycením zajišťuje dostatečnou oporu pro tlak vyvíjený při dotyku. Možnostmi se tento počítač významně liší od svých konkurentů, a je tak ideální volbou pro všechny mobilní pracovníky v terénu. Ve standardním provedení je využit displej s technologií IPS, který umožňuje velmi široký úhel pohledu a je vybavený zpevněným ochranným sklem. Tento displej se vyznačuje vysokým kontrastním poměrem a vysokým jasem 500 cd/m, navíc je vybavený speciální antireflexní vrstvou.

Výkon a výdrž pro mobilní uživatele

Díky využití třetí generace technologie Intel® Core™ a nízkonapěťového procesoru Intel® CoreTM i5 – 3427U vPro™ nabízí nový Toughbook dostatečný výpočetní výkon pro řešení i velmi náročných úloh, a to bez nutnosti použití ventilátoru. Provoz je tak velmi tichý a spolehlivý. Použitý procesor standardně pracuje na frekvenci 1,8 GHz, ale díky technologii Intel® Turbo Boost Technology jej lze přetaktovat až na 2,8 GHz. Ve standardním provedení mají uživatelé k dispozici operační paměť o velikosti 4 GB, kterou lze v případě potřeby rozšířit o další čtyři gigabajty. Pro uložení dat jsou využity nejnovější technologie a standardně dodávaný 500GB pevný disk lze na přání zákazníka nahradit SSD diskem s kapacitou 128 nebo 256 GB. Uvedené vlastnosti činí z nového Toughbooku jedno z nejvšestrannějších a nejvýkonnějších zařízení ve své třídě.

Toughbook CF-C2 je vybavený záložní baterií umožňující výměnu hlavní baterie za provozu. Standardní konfigurace se 6tičlánkovou baterií zajišťuje provoz bez nutnosti dobití až 11 hodin (Mobile Mark™ 2007, 60cd/m2), menší tříčlánková baterie přibližně 5 hodin a 9ti článková baterie přibližně 15 hodin.

Odolnost a použitelnost

Středně odolný Toughbook CF-C2 je navržený tak, aby se snadno vypořádal s nárazy a škrábanci, ke kterým v terénu během náročného pracovního dne dochází velmi často. Zařízení je odolné vůči pádům z výšky až 76 centimetrů (pod šesti úhly) a je vybaveno voděodolnou klávesnicí i touchpadem, odolnost zvyšuje i zpevněné sklo displeje.

Uživatelům vyžadujícím v terénu Skype nebo fotografování dokumentů nabízí model CF-C2 přední webovou HD kameru formátu 720p (snímek s maximálním rozlišením až 1280 x 720 bodů). Volitelně je k dispozici zadní dokumentační HD kamera 720p umožňující pořídit statický snímek až s rozlišením 2048 x 1536 bodů.

Toughbook CF-C2 může být nakonfigurován tak, aby zcela vyhověl konkrétním požadavkům pracovníků v terénu. Například pro servisní techniky je ideálním rozšířením volitelný sériový port umožňující připojení starších zařízení určených pro diagnostiku a měření. Nový Toughbook podporuje také různé typy bezdrátové konektivity, včetně Wi-Fi kategorií a/b/g/n a Bluetooth 4.0. Volitelně je k dispozici modul Sierra MC8305 zajišťující konektivitu 3G.

V odvětvích, kde je kladen velký důraz na bezpečnost a ochranu informací – například v oblasti zdravotní péče – může být Toughbook CF-C2 dodán s rozhraním pro technologii Near Field Communication zajišťujícím komunikaci mezi zařízeními na krátkou vzdálenost.

Martin Benecký, ředitel divize CPS pro střední Evropu ze společnosti Panasonic System Communications Company Europe říká: „Nový Toughbook CF-C2 je jedním z nejvíce odolných a flexibilních konvertibilních počítačů určených pro podnikovou sféru na současném trhu. Díky výkonu srovnatelnému s výkonem kancelářských počítačů, pokročilé konektivitě, dlouhé výdrži na baterii vyměnitelnou za provozu a řadě dalších vlastností usnadňujících využití v terénu je nový Toughbook ideálním zařízením pro obchodní cestující, servisní techniky a zdravotnický personál.“

Standardní model CF-C2 bude v Evropě k dispozici od prosince letošního roku za odhadovanou koncovou cenu od 2 149 EUR bez DPH (v závislosti na konfiguraci).

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. PSCEU si klade za cíl zlepšovat pracovní prostředí firemních profesionálů a zvyšovat efektivitu a výkonnost jejich organizací. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 500 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Sídlo společnosti je v japonské Ósace a v loňském fiskálním roce končícím 31. března 2012 vykázala společnost příjmy přes 71,4 miliard euro. Akcie společnosti Panasonic jsou kótovány na burzách v Tokiu, Ósace, Nagoi a New Yorku (NYSE: PC). Pro více informací navštivte internetové stránky na adrese www.panasonic.cz.