Datová úložiště Drobo nabízí další nárůst výkonu i kapacity

Společnost Drobo, Inc. se již řadu let úspěšně specializuje na produkty sloužící k úschově a zálohování dat. Mimořádná obliba datových úložišť Drobo je dána především excelentním poměrem výkon/cena ve spojení s flexibilitou a snadnou použitelností. (TZ)

Na podzim letošního roku společnost rozšířila nabídku dostupných modelů datových úložišť Drobo

řady B800 a B1200, které díky podpoře pevných disků s kapacitou až 3 TB dat nabízí zákazníkům možnost ukládat větší celkový objem dat i možnost škálovat kapacitu svého datového úložiště dle aktuálních potřeb.

K dispozici je tak široká škála modelů s podporou NAS i SAN a kapacitou 8 až 24 TB dat. V případě nejvyšší řady B1200i mohou uživatelé v jednom zařízení například kombinovat až devět 3 TB SAS pevných disků doplněných o tři superrychlé 200GB SSD disky s celkovou kapacitou 27.6 TB. S využitím patentovaných technologií Drobo BeyondRAID a Data-Aware Tiering tak výsledné hybridní řešení nabízí velmi výrazný nárůst výkonu, který postačuje i pro náročné SMB aplikace, jako jsou například emailové servery, online transakční servery a video on demand.

Kvalita a vysoký výkon Drobo B1200i byla potvrzena rovněž v rámci nezávislých testů Enterprise Strategy Group (ESG) Lab Validation Report zaměřených na prostředí nejčastěji používaných aplikací pro SMB.

Úložiště dat Drobo B1200i dále získalo ocenění “Gold Medal Winner” pro SMB hardware  udělované v rámci Tech Awards Circle Best of Tech 2011 a dále pak ocenění “Silver Medal for Best Storage Hardware” v rámci 2011 Windows IT Pro Editors’ Best Awards. Další ocenění získal produkt Drobo B1200i v rámci prestižního hodnocení The American Business Awards jakožto “Gold Stevie Award” v kategorii “Best New Product or Service for Storage Hardware” a byl tak zařazen na pozici nejlepšího nového produktu pro pro ukládání dat.

Drobo B1200i je úložiště dat s možností přístupu Multihost iSCSI (SAN) pro maximálně 24 serverů a nabízí možnost vytvářet samostatné svazky o velikostech násobků TB jako iSCSI diskové pole pro jednotlivé síťové servery. Souborový systém podporuje NTFS, HFS+, EXT3 a VMware VMFS. SNMP management a notifikace e-mailem. Datové úložiště Drobo B1200i je certifikováno pro platformy VMware i Citrix, Microsoft Exchange a pro Symantec Backup Exec.

Více informací o datových úložištích Drobo je k dispozici na stránkách

http://www.gestocomm.cz/gesto-communications-kategorie-uloziste-dat-drobo-data-robotics.htm

V České republice produkty Drobo prodává společnost Gesto Communications.