Provozovatelé e-shopů mohou sledovat stav objednávek z mobilu

Chytré telefony se stávají nezbytnou součástí českého online trhu. Společnost NetDirect, největší výrobce e-shopů na českém trhu, přichází jako první v České Republice s novou mobilní aplikací ND Shops určenou přímo pro provozovatele e-shopů. (TZ)
Podle údajů ČTÚ je v současnosti 23 % SIM karet využíváno pro připojení k internetu v mobilu, letos v srpnu používalo Internet v mobilu 3,3 miliónů lidí. „Víme, že obliba nakupování přes mobilní telefony roste. Teď před Vánoci však bude také důležité, aby provozovatelé e-shopů mohli kontrolovat své obchody nepřetržitě. Víme, že nemají čas trávit u počítače celý den. Díky aplikaci budou moci kontrolovat současný stav v e-shopu průběžně a pružněji tím reagovat na požadavky zákazníků,“ vysvětluje Jan Svoboda, jednatel společnosti NetDirect.

Současná verze ND Shops pro klienty FastCentriku 2.0 je určena pro operační systém iOS a Windows 8. Mobilní aplikaci lze od středy 7. 11. stáhnout pro Apple zařízení na iTunes, pro Windows 8 na Windows-store. V současné době se připravuje verze pro mobilní platformu Android.

Nová mobilní aplikace umožní provozovatelům spravování e-shopu kdykoliv a kdekoliv. Obchodníci si budou moci zobrazit seznam objednávek s jednotlivými detaily, prohlížet historii, upravovat nastavení a v případě provozování více e-shopů mohou jednoduše přecházet z jednoho do druhého.

„Mobilní přístupy jsou budoucností nakupování na internetu. Na Aukru se každý měsíc obrat prodejů uskutečněných přes mobilní telefony skokově zvyšuje, mezi září a říjnem došlo k nárůstu o 21 %, v meziročním porovnání došlo k nárůstu o celých 95 %,“ potvrzuje současný trend Michaela Papežová z obchodního portálu Aukro.cz.

Více informací o aplikaci: http://www.fastcentrik.cz/aktuality/spravujte-svuj-e-shop-mobilne.aspx

O společnosti NetDirect:

Společnost NetDirect je dodavatelem e-shop řešení a e-business aplikací s významným tržním podílem na českém i slovenském trhu. V portfoliu klientů je v současné době více než 1000 aktivních klientů, mimo jiné Astratex, Mironet, Parfums nebo Popron. Společnost NetDirect zaměstnává ve dvou pobočkách v Praze a Ostravě 101 zaměstnanců. Je nositelem významných ocenění v oboru jako např. tří prvních míst na světové konferenci WPC09 v USA v roce 2009 nebo ocenění 2010 Microsoft Country Partner of the Year Award na WPC10.

NetDirect je v současné době součástí nizozemské společnosti MIH Allegro BV, jež v rámci holdingu Allegro Group provozuje nejvýznamnější e-commerce služby ve střední a východní Evropě, včetně největšího obchodního portálu Aukro.cz či nezávislého nákupního rádce Heureka.cz.