Budoucnost IT si na Fujitsu Forum prohlédlo přes 12 000 návštěvníků

Praha, 12. listopadu 2012 – Více než 12 000 návštěvníků přivítala společnost Fujitsu na své každoroční akci Fujitsu Forum, konané ve dnech 7. a 8. listopadu v Mnichově. Letošní Fujitsu Forum s mottem „Přetváříme ICT, přetváříme business”, byla největší akcí jednoho dodavatele v oboru ICT v Evropě. (TZ)

Představeny byly strategické produkty společnosti, například nová verze datacentrového řešení FlexFrame a koncepce osobního cloudu. Fujitsu také uvedla řadu dotykových zařízení X Line, která zahrnuje designové PC, tenké klienty a displeje, a předvedla nový cloudový nástroj, který umožní firmám splnit požadavky na energetické audity vyžadované Evropskou unií.

„Ať chcete získat přehled o podobě pracovišť budoucnosti nebo se zajímáte o datová centra pro cloud či hledáte inspiraci pro lepší využití technologií ve vašem businessu, na Fujitsu Forum najdete vždy odpověď. Představili jsme nejrozsáhlejší a nejkomplexnější soubor v současnosti dostupných IT řešení – od datacenter po desktopy, lokální systémy, cloud či podporu pro outsourcovanou správu systémů. Lidé z naší společnosti pomáhají našim zákazníkům řešit jejich nejpalčivější technologické problémy, ale také s nimi navazují partnerství a společně tak měníme podobu informačních technologií,“ uvedl Radek Sazama, generální ředitel Fujitsu Technology Solutions pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

FlexFrame Orchestrator spravuje unifikovaná prostředí SAP

FlexFrame Orchestrator je nová platforma pro správu datových center. Jeho největší výhodou je, že rozšiřuje komplexní datacentrové operace pokrývající celou škálu aplikací SAP o podporu pro instalace platformy SAP HANA, a to včetně správy prostředků a služeb, vysoké dostupnosti a možnosti obnovy provozu. FlexFrame Orchestrator umožňuje zákazníkům snižovat náklady a komplikovanost instalací platformy HANA. Díky integraci do adaptativních IT infrastruktur SAP spravovaných produktem FlexFrame Orchestrator se zvyšuje flexibilita a rychlost systému a jeho celková odolnost.

S nástrojem FlexFrame Orchestrator Fujitsu také poprvé ruší omezení hardwarových a softwarových požadavků pro FlexFrame a rozšiřuje dostupnost technologie prostřednictvím certifikačního programu, díky kterému může FlexFrame běžet i na certifikovaných technologiích třetích stran.

Fujitsu Personal Cloud – bezproblémový přístup k obchodním aplikacím a datům

Koncepce Fujitsu Personal Cloud, která má přinést výrazné úspory v porovnání se spravovanými pracovišti dneška, startuje jako interní pilotní projekt v rámci společnosti Fujitsu. Fujitsu Personal Cloud, který bude přístupný téměř z libovolného zařízení s přístupem k síti, má překlenout mezeru mezi světem starších podnikových aplikací a rostoucím trendem možnosti přístupu k obchodním informacím kdykoliv a kdekoliv. Firmě přinese úspory díky nižším nákladům na správu a zabezpečení zařízení a omezí režijní výdaje na servis. V závislosti na výsledcích projektu společnost Fujitsu rozhodne, zda přejde k praktickým testům i pro zákazníky. V současnosti projekt běží na platformě Fujitsu Global Cloud, kde každý uživatel získává přístup k pracovním a obchodním aplikacím v rámci jeho vlastního osobního cloudu Fujitsu Personal Cloud.

Fujitsu X Line – nový design desktopových produktů

Řada all-in-one zařízení Fujitsu X Line představuje jednotný a zároveň stylový vzhled nové rodiny modelů PC, tenkých klientů a displejů. X Line zařízení mají osobitý design a špičkové vlastnosti, například plnou podporu pro virtualizaci desktopu, vynikající obraz a integraci pro smartphony. Moderní prvky, jako dotykové obrazovky u PC a tenkých klientů, spolu s nejmodernějšími čidly přítomnosti, jednotným elegantním designem a inovacemi nové generace, umožňují intuitivnější uživatelský přístup.

Fujitsu Eco Track pro rychlé a efektivní energetické audity v EU

Fujitsu Eco Track je nové cloudové řešení, které evropským firmám pomůže plnit připravované požadavky na energetické audity. Software Fujitsu Eco Track, který bude dostupný počátkem příštího roku v obchodě Fujitsu Cloud Store, umožní evropským podnikům efektivně a ekonomicky zvládat energetické audity, které se stanou již povinné spolu s uvedením v platnost směrnice EU o energetické účinnosti.

Pro pravidelné sledování novinek si do záložek uložte odkaz na zprávy ze společnosti Fujitsu: http://ts.fujitsu.com/ps2/nr/index.aspx

O společnosti Fujitsu Limited

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), která nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přes 170 tisíc zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích světa. Společně se svými zákazníky přispívá Fujitsu svými dlouholetými zkušenostmi a znalostmi k vytváření lepší budoucnosti světové společnosti. Konsolidované tržby společnosti Fujitsu Limited (TSE:6702) za poslední fiskální období dosáhly výše 54 miliard USD (k 31. březnu 2012).

Další informace naleznete na webu http://www.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions ČR

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited. Společnost vznikla v roce 2009 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu – Siemens. V České republice společnost nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb, včetně koncepce dynamických infrastruktur (cloud computing). K jejím klientům se řadí největší společnosti a instituce, pro které zajišťuje správu datových center, infrastrukturu a infrastrukturu jako službu (IaaS). Pro střední, malé firmy a jednotlivce zajišťuje servis prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR přes 100 lidí.

Další informace o Fujitsu Technology Solutions najdete na webu http://www.fujitsu.com/cz/