Položeny základy největšího datového centra v Německu

Největší německé datové centrum bude postaveno ve spolkové zemi Sasku-Anhaltsku na ploše odpovídající přibližně rozloze 30 fotbalových hřišť (tj. 150.000 m²). U příležitosti položení základů v lokalitě Biere v okrese Salzland začíná firma T-Systems, která patří do skupiny Deutsche Telekom, stavět své 90. datové centrum. Spolu s datovým centrem, které je již v provozu v Magdeburku, nabídne nové centrum nejvyšší úroveň datové a provozní bezpečnosti. (TZ)

T-Systems již v Magdeburku provozuje největší datové centrum na východě Německa. Zahájení provozu je naplánováno na rok 2014 s cílem uspokojit rychle rostoucí globální poptávku po cloudových službách. Tyto nové IT služby,
nabízené společností T-Systems, již využívá kolem 600 velkých firemních zákazníků, a to včetně globálních firem jako Shell a Daimler. Ochrana dat má pro tyto velké firmy působící na mezinárodní úrovni mimořádný význam. Pro cloudové služby používá T-Systems již 22 datových center včetně centra v České republice.

Předseda zemské vlády Saska-Anhaltska Dr. Reiner Haseloff uvedl: “Deutsche Telekom a T-Systems jsou v Sasku-Anhaltsku předními zaměstnavateli. Investice společnosti T-Systems však vytvářejí nejen více pracovních míst, ale umožňují, aby se Sasko-Anhaltsko s novým datovým centrem záhy stalo součástí první ligy lokalit IT v celé Evropě.”

Dr. Ferri Abolhassan, člen představenstva T-Systems řekl: “Firmy, které se rozhodnou používat cloud computing věnují pozornost vysoké dostupnosti a ochraně dat. Nový objekt v Biere se stane součástí naší globální dodavatelské a produkční sítě. Prostřednictvím této sítě s datovými centry v Americe, Asii, Africe a Evropě poskytujeme našim zákazníkům nejmodernější IT a cloudovou technologii po celé zeměkouli, s nejvyšší dostupností a bezpečností.”

Nové datové centrum je zaměřeno na energetickou efektivnost. V porovnání s podobnými datovými centry byla celková spotřeba energie snížena o 27 procent.
K této výrazné úspoře vedly nejnovější znalosti získané během provozu společného výzkumného datového centra “DataCenter 2020” v Mnichově, v němž T-Systems  spolupracuje s americkou firmou Intel. Elektrická energie pro provoz datového centra je “klimaticky neutrální” jak je ostatně běžnou praxí v celé skupině Deutsche Telekomu.

Deutsche Telekom v Sasku-Anhaltsku zaměstnává asi 2200 kvalifikovaných pracovníků, včetně 300 stážistů, a je tak pátým největším zaměstnavatelem v této spolkové zemi. Jen v magdeburském datovém centru má T-Systems přibližně 750 zaměstnanců. S rozvojem zdvojeného datového centra, zvláště pro cloudové služby, se má v Biere vytvořit 100 nových a v Magdeburku dalších 30 pracovních míst.
Deutsche Telekom vytváří pod heslem “Cloud pro všechny” trvale nové datové služby. Bezpečné cloudové služby pro korporátní skupiny, středně velké firmy a spotřebitele jsou klíčovými složkami strategie Telekomu zaměřené na budoucnost.

Cloudové služby a dynamické služby datových center nabízí společnost T-Systems
i v České republice prostřednictvím svých bezpečných datových center, která se nacházejí na území ČR.

O společnosti T-Systems

T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby systémové integrace, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky a veřejnou správu.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky s podporou inovativních řešení pro propojenou budoucnost obchodu a společnosti. Skupina má 48.200 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2011 činily 9,2 miliardy eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

O skupině Deutsche Telekom

Skupina Deutsche Telekom je jedním z předních světových poskytovatelů integrovaných ICT služeb pro více než 129 miliónů mobilních zákazníků, 36 miliónů zákazníků fixních služeb a více než 17 miliónů širokopásmových služeb. Skupina poskytuje produkty a služby pro pevné i mobilní sítě, internetové a IPTV zákazníky. Pro firmy zajišťuje skupina širokou škálu ICT řešení. Deutsche Telekom působí ve více než 50 zemích světa a má 247.000 zaměstnanců. Tržby generované v roce 2011 dosáhly výše 58,7 miliardy eur, z toho více než polovina mimo Německo.