SAS Institute ČR intenzivně spolupracuje s vysokými školami

PRAHA, 15. listopadu 2012 – Společnost SAS Institute ČR, celosvětový lídr v oblasti Business Analytics a Big Data představil v rámci svého Akademického programu nové studentské certifikáty.  Tyto certifikáty prokazují schopnost zpracovávat komplexní datové úlohy v softwarových nástrojích SAS. (TZ)

Studenti, kteří tímto certifikátem disponují, naleznou rychle uplatnění  ve velkých společnostech, které s nástroji SAS běžně pracují. Je mezi nimi řada poradenských, finančních a komerčních institucí, např. společnost Deloitte, Česká spořitelna, T-Mobile a řada dalších. O certifikáty projevily školy, zapojené do Akademického programu SAS, velký zájem. K podpoře zájmu o certifikáty SAS zároveň vyhlásil další, již 4. ročník soutěže SAS Prize o nejlepší akademickou práci s využitím analytických nástrojů SAS.

Studentské certifikáty zvyšují kvalifikaci studentů na trhu práce

Studentské certifikáty SAS mohou získat všichni studenti vysokých škol, které jsou zapojeny do akademického programu společnosti SAS. Podmínkou je absolvování určitých předmětů s využítím nástrojů SAS v rámci školní výuky a dále dokončení jednoho nebo více e-larningových kurzů, ke kterým mají studenti přístup zdarma. Konkrétní podmínky získání certifikátu zohledňují studijní plány různých oborů a jsou specifické pro každou školu. Už nyní mohou studenti usilovat o získání certifikátu na Provozně ekonomické fakultě ČZU v Praze, Fakultě managementu VŠE v Jindřichově Hradci či na Přírodovědecké fakultě UK v Praze. Další školy se do programu chystají zapojit.

„SAS Institute ČR věří ve schopnosti  mladých lidí a na jejich rozvíjení se chce aktivně podílet. Podporu studentů proto chápeme jako jednu z hlavních priorit naší společnosti v České republice,“ říká Jan Medřický, Country Manager SAS Institute ČR. „Myšlenka studentských certifikátů vznikla ve spolupráci s našimi klienty, kteří preferují  praktické dovednosti studentů v této oblasti při nástupu do zaměstnání, ale i akademickým prostředím, které vítá zvyšování kvalifikace svých studentů“ doplnil Medřický.

Soutěž o nejlepší akademickou práci SAS Prize vstupuje do svého 4. ročníku

Tradiční součástí Akademického programu společnosti SAS je ocenění SAS Prize, které SAS vyhlašuje již čtvrtým rokem. Jejím cílem je motivovat studenty i samotné vysoké školy k častějšímu využívání softwaru a analytických nástrojů,  se kterým se absolventi často setkávají po nástupu do zaměstnání.  Do soutěže o nejlepší akademickou práci (bakalářskou, diplomovou, dizertační, semestrální či ročníkovou), při jejíž realizaci studenti využili některý z analytických nástrojů SAS, se mohou studenti přihlašovat na webových stránkách Akademického programu. Do aktuálního ročníku soutěže SAS Prize 2012/2013 lze přihlásit práci, která  byla předložena k obhajobě nebo obhájena v kalendářním roce 2012 či akademickém roce 2012/2013. Přihlášené práce posoudí tým odborníků společnosti SAS Institute ČR a tři nejlepší budou odměněny hodnotnými cenami.

Ocenění SAS Prize 2011 získal v loňském roce Tomáš Jirsík, student Ústavu matematiky a statistiky přírodovědecké faktulty Masarykovy univerzity v Brně. „Hlavní výhodu SASu vidím v jeho variabilitě použití. Běžné, ať už jednoduché nebo obtížné, problémy lze v systému řešit pouhým kliknutím myši, což ovšem neomezuje jeho schopnosti řešit specifičtější problémy či potřebu individuálního nastavení parametrů. Jako třešničkou na dortu jsou pak další vlastnosti uživatelského systému jako jsou manipulace s velkým objemem dat, pěkné grafické zpracování výstupů, příjemné uživatelské prostředí a výborný support. Díky těmto vlastnostem budu SAS využívat k řešení pracovních probléůu (nyní statistická analýza síťových toků), kdykoliv k tomu budu mít příležitost,” říká Tomáš Jirsík.

Více informací o Akademickém programu SAS naleznete zde:

http://www.sas.com/cz/academic

O společnosti SAS

Společnost SAS Institute je celosvětovým předním dodavatelem řešení a služeb pro Business Analytics, Business Intelligence a Big Data. Jedná se o největší soukromě vlastněnou softwarovou společnost na světě, její stabilita a síla jsou podloženy trvalým nárůstem výnosů od založení v roce 1976, tedy po dobu více než 35 let. Přes 20 % z obratu společnosti investuje SAS každoročně do výzkumu a vývoje produktů. Výsledkem jsou moderní a inovativní řešení, která pomáhají celosvětově více jak 60 000 společnostem zlepšit výkon a vytvářet větší hodnotu díky realizaci lepších a rychlejších rozhodnutí. SAS dává zákazníkům THE POWER TO KNOW ®. V České republice vstoupila společnost SAS na trh v roce 1999. SAS Institute ČR se sídlem v Praze zaměstnává 50 lidí a pracuje pro více než 70 zákazníků, především z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací, služeb a veřejné správy. Mezi klienty patří například T-Mobile, Telefonica O2, Česká pojišťovna, Česká spořitelna, Komerční banka, Raiffeisenbank a řada dalších.