Tieto posiluje IT služby zaměřené na trvalou udržitelnost

Ostrava – 16. listopadu 2012 – Společnost Tieto oznámila, že rozšířila svou nabídku trvale udržitelných IT služeb o podporu všech „sustainability“ řešení firmy SAP. Tieto je jediným partnerem společnosti SAP, který ve Skandinávii tento typ služby nabízí. „Udržitelný rozvoj“ je cílený proces změn v chování jednotlivců i společností k sobě samým i ke svému okolí, směřující k neustálému zvyšování kvality lidského života při respektování možností krajiny a jejích zdrojů. (TZ)

„Mnoho našich zákazníků z nejrůznějších průmyslových odvětví projevuje velký zájem o řešení, která jsou v souladu s principy udržitelného rozvoje, a jsem proto velmi rád, že jsme naši spolupráci se společností SAP rozšířili i o tento segment,“ uvedl Robert Kaup, ředitel SAP Growth Business společnosti Tieto.

Nové sustainability služby společnosti Tieto, pokrývají mj. tyto segmenty:

Řízení provozních rizik – pomáhá podnikům proaktivně snižovat ekologická, zdravotní a bezpečnostní provozní rizika i nad rámec zákonných povinností.

Reporting a analýzy z hlediska udržitelnosti – pomáhá plánovat a měřit výkonnost podniku s pomocí certifikovaných reportingových nástrojů Global Reporting Initiative (GRI).

Ekologické řízení zdrojů a spotřeby energie – zaměřuje se na sběr dat za účelem efektivnějšího řízení spotřeby energií a nákladů na energie.

Bezpečnost a správa produktů – pomáhá podnikům vyrábět v souladu s principy udržitelného rozvoje a efektivně reagovat na změny předpisů a norem.

„Velmi nás těší, že můžeme ve spolupráci se společností SAP posílit naši nabídku IT služeb pro udržitelný rozvoj,“ řekl Pellervo Hämäläinen, viceprezident společnosti Tieto  pro komunikaci, mezinárodní vztahy a vztahy se zákazníky. „Pomáhat našim zákazníkům při zlepšování finanční, ekologické a sociální výkonnosti je pro nás velmi důležité. Věříme, že IT představuje významný faktor při zajišťování konceptu trvale udržitelného rozvoje.“

Tieto je průkopníkem principu udržitelného rozvoje v oblasti IT. Ekologické IT služby poskytované společností Tieto zákazníkům pomáhají významně snížit emise skleníkových plynů.  V roce 2012 byla společnost Tieto uvedena v žebříčku Carbon Disclosure Leadership Index organizace CDP. Společnost Tieto v květnu 2012 zveřejnila zprávu o své společenské odpovědnosti. Zpráva je ověřena v souladu s normou AA1000 Assurance Standard (2008) nezávislým auditorem na úrovni A+ podle standardu GRI 3.1. Zpráva zároveň představuje výroční Zprávu o pokroku společnosti Tieto vydané v souladu s požadavky projektu Global Compact Organizace spojených národů, v jejichž rámci odpovídá úrovni GC Advanced.

O společnosti Tieto

Tieto je přední skandinávská IT společnost poskytující služby v oblasti IT a produktového inženýrství. Naše vysoce specializovaná IT řešení a služby doplněné silnou technologickou základnou vytvářejí hmatatelné obchodní výhody pro naše místní i celosvětové zákazníky. Jako důvěryhodný transformační partner jsme blíže našim zákazníkům a rozumíme jejich specifickým potřebám. S téměř 18 000 experty se stáváme přední společnosti nabízející integrace služeb a poskytujeme to nejlepší v oblasti IT. www.tieto.com