Začala nová éra efektivního ovládání Smart TV s více než 700 filmy zdarma

Praha, 27. listopadu 2012 – Takzvaný magický dálkový ovladač, který společnost LG přidává ke každé chytré LG 3D televizi#, byl testován nezávislou organizací TEST vydávající časopis dTest. Z hodnocení vyšlo najevo, že LG ovladač funguje mnohem lépe a rychleji, než odlišné ovládání od konkurence. Navíc lze v chytrých LG televizorech nyní sledovat až 700 filmů zdarma díky nabídce FilmBox a Topfun. (TZ)

Časopis dTest otestoval v říjnu 2012 chytré televizory různých značek s připojením k internetu, trojrozměrný obraz a novinky v ovládání těchto televizorů. Jednou z možností je chytrý televizor ovládat magickým dálkovým ovladačem od LG, o kterém časopis dTest doslovně píše: „Najdeme na něm (na ovladači LG – pozn.) jen několik tlačítek a rolovací kolečko jako na myši sloužící pro přepínání kanálů, procházení seznamů a posuvu webových stránek. Kolečko zároveň slouží jako tlačítko pro potvrzení akce.“

Časopis dTest ve svém hodnocení dále uvádí: „…jedná se o poměrně pohodlný způsob ovládání webového prohlížeče a aplikací i běžných funkcí televizoru. V každém případě to funguje mnohem lépe a rychleji, než ovládání gesty u televizorů Samsung.”

Více než 700 filmů zdarma

Magický dálkový ovladač lze použít u chytrých televizorů LG a navíc u letošních modelů, které si zákazníci zakoupili či teprve zakoupí, mají možnost sledovat zdarma vice než 700 filmů. LG totiž uzavřelo spolupráci s poskytovateli televizního obsahu FilmBox Live a Topfun a na majitele chytrých LG televizorů (modelů 2012) čeká nepřeberné množství zábavy, filmů a dokumentů. Stačí se jen zaregistrovat. Detailní informace, jak postupovat nalezne uživatel na http://www.lg.com/cz/

V listopadu letošního roku LG spustilo rovněž aplikaci TV SME, největšího slovenského vydavatele na Slovensku, ve které najde uživatel všechny videa včetně zpravodajství či zábavných relací a výpravné relace pro milovníky aut; k dispozici je i archive videí. “Tato aplikace je dalším důkazem toho, že Smart televizory LG předčí klasické sledování televize. Divák už nemusí čekat na to, jaký pasivní obsah mu televizní stanice poskytne, ale sám si vybere, o jaké informace má zájem,” sdělil Martin Malý, tiskový mluvčí LG. „Do budoucna LG připravuje spuštění Voyo.cz, Voyo.sk a HBO  Go pro Českou republiku a Slovensko, čímž uživatelům zpřístupníme nejširší nabídku od hlavních poskytovatelů filmové zábavy na trhu,” dodal M. Malý.

V polovině letošního roku LG uvolnilo na LG Smart televizích (modelech 2012) aktualizaci softwaru, která umožňuje zprovoznit funkci HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) pro Českou republiku. Spotřebitelé tak mohou plně využít výhod hybridního televizního vysílání (HbbTV), jež propojuje televizi a širokopásmový internet a umožňuje vyhledávat informace nebo je sdílet s přáteli přímo během sledování televizního programu. „Už nemusíte odbíhat k počítači, když chcete vědět podrobnosti o filmu, který zrovna sledujete, nebo statistiky probíhajícího sportovního utkání. Televizní stanice vybírá z internetu obsah jako je text, fotografie, audio i video, které tematicky propojuje s právě sledovaným pořadem,“ doplnil M. Malý.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. Ve skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2011 získala společnost LG ocenění asociace EISA za „Nejlepší řešení 3D domácího kina“ a „Nejlepší přehrávač kombinovaný se systémem prostorového zvuku“. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). V letošním roce se společnost LG Electronics CZ stala v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Avengers.