Ovládejte domácí spotřebiče přes chytrý telefon. Díky eLAN-RF-003

Holešov, 3. 12. 2012 – Společnost ELKO EP představila chytrou krabičku eLAN-RF-003, která slouží pro vzdálené ovládání radiofrekvenčních (RF) aktorů pomocí webového rozhraní. Díky ní mohou všichni uživatelé doma ovládat žaluzie světla či zavlažování pomocí počítače, ale také tabletu nebo chytrého telefonu. (TZ)

Chytrou krabičku je možné využít v rámci jedné sítě, kdy vyřeší problém i s přenosem bezdrátového signálu mezi stropy domu (které jsou většinou ze železobetonu). V takovém případě se použijí dva wi-fi routery nebo propojení ethernetovým kabelem (pro propojení dvou eLANů).

Převodník eLAN-RF-003 funguje tak, že převádí povely z LAN TCP/IP sítě na radiofrekvenční signál pro ovládání RF aktorů a umožňuje tak obousměrnou komunikaci mezi systémy RF a ethernet. Obousměrná komunikace s aktory indikuje při zaslání povelu zeleným nebo červeným rámečkem na ikoně vykonání akce

Výrobek má zároveň funkci repeatru (opakovače signálu) a v neposlední řadě jej lze využít pro ovládání RF aktorů přes iNELS multimedia. Nastavení RF aktorů se provádí přes SW elan_konfigurátor (který je standardní součástí dodávky) a následně grafické zobrazení přes webové rozhraní.

„Je to další z našich chytrých krabiček, jež skvěle doplňují systém iNELS – systém inteligentní domácnosti. Ovládání přitom stále častěji probíhá pomocí aplikace na chytrých telefonech,“ říká Boris Kamenický z firmy ELKO EP, která i díky inovacím a novým technologiím byla vyhlášena Firmou roku 2012 ve Zlínském kraji.

Chcete vědět, jak funguje tato kouzelná krabička v praxi? Podívejte se na video:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YwbtIp_ubTM

Odkaz na produkt v e-shopu ELKO EP: http://eshop.elkoep.cz/elan-rf-003—detail-13Z1000101.aspx

Zařízení je k dispozici již nyní za cenu 3490 Kč bez DPH.

Společnost ELKO EP je jedním z nejvýznamnějších evropských hráčů v oboru elektroinstalací. Sortiment společnosti prošel dynamickým vývojem, od prosté výroby klasických elektronických modulových přístrojů, přes vývoj a realizaci bezdrátového řešení až k sofistikovanému systému inteligentní elektroinstalace včetně řízení multimédií v celém domě. V roce 2011 dosáhlo ELKO EP tržby ve výši 200 milionů korun. V roce 2012 se stalo Firmou roku ve Zlínském kraji.

Informace o společnosti ELKO EP www.elkoep.cz, vše o produktu iNELS je na www.inels.cz.