Azlan rozšířil portfolio o virtualizované WLAN řešení

Praha, 3. 12. 2012 – Azlan, VAD divize společnosti Tech Data Distribution, rozšiřuje svoje portfolio o kompletní bezdrátové síťové řešení od společnosti Meru Networks. Jejich základem je koncept bezdrátové virtualizace, který splňuje veškeré požadavky, které s sebou nese dynamicky rostoucí trh mobilních zařízení. (TZ)

Podle odhadů IDC budou v roce 2014 minimálně 1,9 miliardy lidí používat mobilní zařízení s bezdrátovým připojením k síti. Tento trend extrémně zvyšuje nároky na bezdrátové připojení z pohledu stability a spolehlivosti a to především v prostředí s vysokou hustotou mobilních zařízení. Inovativní technologie Meru nabízí řešení, které díky svým vlastnostem nachází uplatnění napříč vertikálami.

“Skutečnost, že tato technologie vyžaduje menší množství instalovaných přístupových bodů, zjednodušuje plánování a implementaci bezdrátové infrastruktury, znamená pro naše partnery zajímavou obchodní příležitost na českém trhu,“ říká Jaroslav Salva, ředitel českého Azlanu, VAD divize společnosti Tech Data Distribution.

“V současné době musí být bezdrátové sítě připraveny i na ty nejvyšší požadavky dané trendem BYOD,” řekla Annika Broberg, ředitelka pro TD/Azlan strategické partnerství v Evropě. “Revoluční přístup MERU k virtuální technologii WLAN tyto požadavky splňuje a to i v prostředích jako např. nemocnice, hotely, školy, obchodní centra nebo sportovní haly.”

Více informací o společnosti Tech Data Distribution najdete na www.techdata.cz; www.techdata.sk.

O společnosti Tech Data Distribution

Firma Tech Data Distribution, s.r.o., je přední distributor výpočetní a komunikační techniky, digitální spotřební elektroniky a software pro český a slovenský trh. Společnost byla založena v polovině roku 1991 v Praze pod názvem Expert & Partner. V dubnu 1993 se stala součástí celoevropské distribuční sítě Computer 2000, vlastněné od roku 1999 americkou distribuční firmou Tech Data Corporation. V distribuční nabídce Tech Data Distribution naleznete produkty nejdůležitějších výrobců ze všech oblastí výpočetní a komunikační techniky. V březnu 2004 úspěšně proběhla integrace společnosti Azlan. K obsluze svých zákazníků využívá logistické centrum v Boru u Tachova, které v rámci Tech Data Corporation patří mezi největší na světě.

O společnosti Tech Data Corporation

Společnost Tech Data Corporation je předním světovým distributorem produktů, řešení a služeb v oblasti informačních technologií. Díky propracované logistice a službám s přidanou hodnotou pomáhá 125 000 resellerům ve více než 100 zemích po celém světě efektivně uspokojovat požadavky koncových uživatelů na nejrůznější technologie.  Společnost se umístila v žebříčku Fortune 500 na 109. místě a dosáhla tržeb ve výši 26,5 mld. USD za poslední fiskální rok, který skončil 31. ledna 2012. Více informací najdete na: www.techdata.com.