Chytrý rozvaděč – průlom na trhu chytrého bydlení

Společnosti SUP-TECHNIK spol. s r.o. a Insight Home, a.s. se spojily a vyvinuly nový koncept pro domácí automatizaci – „Chytrý rozvaděč“. Jedná se o typizovaný domovní a bytový rozvaděč, který je sériově vyráběný a ovládaný z moderní vizualizace. Jedná se o bezkonkurenčně nejlevnější produkt na trhu v oblasti chytrého bydlení, zcela komplexní a přitom dostatečně modulární tak, aby si klient mohl zvolit jen tu funkcionalitu, kterou využije.   (TZ)
V současné době jsou všechny realizace chytrého bydlení řešeny individuálně, což je celkem přirozeně poměrně finančně i časově náročné. Přitom zájem o chytré bydlení má čím dál tím více lidí. V Evropě je kolem 40% nových nemovitostí na domácí automatizaci připraveno. V  Čechách je to zatím jen kolem 2%. Jedná se tedy
o trh, který má enormní možnost růstu.

Vezmeme-li si příklad z automobilového průmyslu, tak auta byla dříve také vyráběna ručně, což sice umožňovalo individuální přístup, ale k masovému rozšíření došlo, až když Henry Ford v roce 1913 spustil pásovou výrobu. Podobný koncept má i Chytrý rozvaděč. „Mnoho let společně s firmou Insight Home realizujeme domácí automatizaci a všechnu zkušenost jsme právě vložili do Chytrého rozvaděče. Na stránkách www.ChytryRozvadec.cz si klient vybere jeden ze tří typizovaných rozvaděčů dle velikosti nemovitosti, přidá moduly funkcí, které chce dále integrovat, a my dodáme stavbě hotový rozvaděč. Ten se pomocí svorek připojí k systémové elektroinstalaci a rázem se dům nebo byt stane ‚chytrým‘, a přitom v základní verzi představuje navýšení o pouhých 40.000 Kč oproti konvenčnímu rozvaděči.“ říká Libor Ruchař, produktový manažer společnosti SUP-TECHNIK. Chytrý rozvaděč není přínosem jen pro koncového uživatele, ale i příležitostí pro elektromontážní firmy, které mohou svým zákazníkům nabídnout něco více, než jen konvenční elektroinstalaci.

„Možnosti domácnosti postavené na Chytrém rozvaděči jsou opravdu velké. Pomocí tabletu nebo chytrého telefonu můžete ovládat vytápění, osvětlení nebo zásuvky, stínění a v neposlední řadě zabezpečovací nebo kamerový systém, a to i když nejste doma.“ Říká Jan Průcha, předseda představenstva společnosti Insight Home. „Řízení je postaveno na technologii inHome, která umí řídit i rozsáhlé rezidence.“ dodává.

Chytrý rozvaděč je navíc dobrou investicí – díky až 30% úsporám za topení je návratnost v řádu několika let. To je i jeden z důvodů, proč Chytrý rozvaděč prezentuje společnost Pražská energetika, a.s. ve svém Centru energetického poradenství (Jungmannova 28, Praha 1). „Na Chytrém rozvaděči oceňujeme jak jeho úspory, tak i to, že je postaven na vysoce kvalitních komponentách, které jsou plně certifikované
a homologované.“ Říká Miloslav Kloz, vedoucí Centra energetického poradenství PRE.

Verze pro Twitter (132 znaků):
www.ChytryRozvadec.cz je průlomové řešení na trhu chytrého bydlení, které svým konceptem nabízí domácí automatizaci opravdu každému.

TZ na internetu:
http://www.chytryrozvadec.cz/cz/ke-stazeni/tiskova-zprava

Obrázky ke stažení:
http://www.chytryrozvadec.cz/cz/ke-stazeni/tiskova-zprava

O společnosti SUP-TECHNIK, spol. s r.o.

SUP-TECHNIK, spol. s r.o. je silná společnost s bohatými zkušenostmi v projekci a realizaci chytrých domů, kterých zrealizovala více než sto v rámci České republiky, Slovenska i Francie. Chytrá elektroinstalace se díky jejímu řešení stává součástí standardu nejen luxusních rezidencí, ale též i běžných domů a bytů, na které úspěšně cílí se svým novým produktem Chytrý rozvaděč. Užít si komfortu bydlení, bezpečí i provozních úspor si tak dnes může dovolit téměř každý.

O společnosti Insight Home, a.s.

Insight Home, a.s. je leaderem na trhu chytrého bydlení a Golden Partner americké společnosti AMX. Systém inHome AMX je špičkou ve svém oboru. V současné době působí na českém, slovenském a ruském trhu. Díky technologickému pokroku posledních let se to, co se dříve označovalo jako bydlení budoucnosti nebo inteligentní bydlení, stalo realitou. Se systémem inHome AMX dosáhnete energetických úspor, a tím šetrnosti k životnímu prostředí, vysoké úrovně bezpečí, díky ovládání přes chytré telefony a tablety naprostého pohodlí, zábavy v té nejvyšší kvalitě a v neposlední řadě významného zhodnocení celé nemovitosti.

O společnosti Pražská energetika, a.s.

PRE, a.s. je spolehlivým dodavatelem elektřiny na území hlavního města Prahy a třetím největším obchodníkem s elektřinou na energetickém trhu České republiky. Ve svém Centru energetického poradenství PRE poskytuje široké veřejnosti bezplatné poradenství v oblasti obnovitelných zdrojů energie, použití moderních technologií pro zvýšení úspor a hospodárného nakládání s elektřinou. Za celý přístup společnosti hovoří jejich motto: „Úspor energie lze dosáhnout i bez nutnosti snižovat naši životní úroveň“.