Ness patří mezi TOP 5 ICT společností na českém trhu

Praha – 5. prosince 2012 – Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních technologií, představil předběžné hospodářské výsledky za rok 2012 i odhad pro následující období. Spolu s nimi informoval o nových řešeních, která vyvinul a s nimiž vstupuje na trh. Jedná se především o řešení určená kromě ICT rovněž pro zdravotnictví či energetiku. (TZ)

„Navzdory stagnaci HDP a očekávanému poklesu trhu ICT služeb očekáváme, že i letos udržíme obrat na úrovni loňského roku, což odpovídá částce přibližně 1,5 miliardy korun,“ říká Mirko Kalous, generální ředitel Ness Technologies v České republice. „A přestože výhled celého trhu ICT dle analytiků není optimistický, zůstává naší prioritou růst, kterého hodláme dosáhnout zaměřením na nový byznys a nové trhy. O tom, že tato strategie byla zvolena správně, nás přesvědčuje i posun Nessu mezi TOP 5 ICT společností v České republice, který znamená o jedno místo lepší pozici oproti loňskému roku,“ dodává Kalous.

Mezi nové oblasti, které Ness představil, patří i inteligentní energetické sítě (tzv. Smart Grid), asistivní technologie ve zdravotnictví a mobility. Jedním z nových řešení, které byla představena, je například unikátní datový koncentrátor, který umožňuje vyhodnotit údaje naměřené jednotlivými elektroměry a následně řídit jednotlivé prvky sítě nízkého napětí. Mimo to Ness pracuje na dalších novinkách, které v nejbližší době představí.

„Krize se v každém oboru projevuje v jiné intenzitě, přesto má něco, co je společné pro všechny. V rámci průzkumu mezi více než 2000 CEO z celého světa se potvrdilo, že reakcí na krizi je pro většinu společností orientace na růst, nikoliv pouze optimalizace nákladů. I proto se v Nessu soustředíme na nový byznys,“ uvádí dále Kalous.

Ness se v rámci svých řešení zaměřuje na aktuální business trendy, kterými jsou například inovace, nákladová optimalizace, nové formy poskytování služeb a produktivita.

  1. O společnosti Ness

Společnost Ness Technologies je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků od softwarového inženýrství, systémovou integraci, vývoj aplikací, poradenství a distribuci software. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Se 7000 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb. Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na http://www.ness.com/cz/