LG představí na veletrhu CES chytřejší a mnohem vyspělejší řadu televizorů LG SMART

PRAHA, 4. ledna 2013 – Novou řadu televizorů CINEMA 3D Smart TV představí na nadcházejícím mezinárodním veletrhu International Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas společnost LG Electronics (LG). Prostřednictvím vylepšeného dálkového ovladače LG Magic Remote umožňují modely pro rok 2013 snadnější přístup k obsahu a sdílení a nabízejí zvýšený uživatelský komfort. Na veletrhu CES se představí hned celá řada modelů různých velikostí včetně ohromujícího televizoru Ultra HD s úhlopříčkou 84 palce a televizoru s technologií OLED a úhlopříčkou 55 palců. (TZ)

Ovládání Smart Control: Jednoduché a intuitivní

LG přichází se skutečně dokonalým chytrým systémem ovládání prostřednictvím Smart Home a ovladače LG Magic Remote. Nové uživatelské rozhraní Smart Home přímo na obrazovce má funkci My Interest Cards – tedy speciální složky pro aplikace a další obsah –, což umožňuje jednoduchý a rychlý přístup k oblíbeným internetovým stránkám včetně neustále aktualizovaného meteorologického zpravodajství. Obsah složek My Interest Cards si může uživatel samozřejmě přizpůsobit podle svých potřeb a zájmu.

Přepracovaný dálkový ovladač LG Magic Remote umožňuje doladit obsah a navigaci v menu, takže interakce je s jeho pomocí jednoduchá a intuitivní. Základní schopnosti původního ovladače Magic Remote přitom zůstávají zachovány – ovládání pomocí hlasu, gesty, ukazováním a známou kuličkou fungující na principu počítačové myši. Na veletrhu CES předvede společnost LG Voice Mate, vylepšenou verzi patentované technologie hlasového ovládání schopného rozpoznat přirozený tok jazyka. Funkce Voice Mate nabízí nové možnosti vyhledávání pomocí hlasového příkazu. Výsledek tohoto vyhledávání ze všech míst platformy TV LG Smart – služby Video-on-Demand, vyhledávače, externí zařízení a další – je přitom okamžitě filtrován, díky čemuž  LG Smart Control s Magic Remote umožňuje uživatelům experimentovat a objevovat nejpohodlnější způsob, jak si LG Smart TV užít.

Chytré sdílení

Posílená funkce SmartShareTM nabízí uživatelům možnost přenášet obsah z inteligentních zařízení přímo na LG Smart TV prostřednictvím mnoha rozhraní, včetně WiDi a Miracast. Řada televizorů pro rok 2013 rozšiřuje dále možnosti sdílení o funkci Tag On. Tato funkce okamžitě propojí dvě zařízení pro rychlé sdílení médií. Pro použití Tag On stačí, když uživatel jednoduše použije chytrý telefon nebo jiné zařízení vybavené funkcí NFC a namíří je proti štítku s označením NFC na CINEMA 3D TV Smart. Nová generace televizorů pro rok 2013 podporuje také LG Cloud, který umožňuje uživateli vzdáleně vysílat jakýkoliv obsah z prakticky libovolného místa.

Rychlá navigace v programech

Uživatelé Smart TV mají stále větší výběr programových zdrojů, z nichž si mohou vybírat. Avšak jak se zorientovat mezi programy Video-on-Demand (VoD) a živého vysílání z nejrůznějších zdrojů? LG Smart TV nabízí řešení tohoto problému prostřednictvím funkce nazvané On Now. Pohodlná služba nabízí přehled VoD a obsahu vysílání. Výsledky se zobrazují prostřednictvím vyskakovacích oken a praktických náhledových obrázků, což uživateli umožňuje rychlejší a snadnější volbu.

S LG CINEMA 3D Smart TV mají uživatelé záruku, že v široké nabídce filmů, lifestylových programů, her ve 3D a dalšího obsahu najdou vždy rychle, co potřebují, ať už je zajímají pořady s mezinárodním nebo lokálním obsahem.  Spolupráce s neustále se rozšiřující základnou televizních stanic a poskytovatelů předplacených služeb z celého světa umožňuje LG nabízet stále aktuální a svěží obsah.

Díky zdokonalené centrální procesorové jednotce (CPU) a grafickému procesoru (GPU) poskytuje LG CINEMA 3D Smart TV vynikající uživatelský zážitek a špičkovou kvalitu obrazu. Centrální procesorová jednotka je nyní o 120 % rychlejší než u předchozích modelů a rychlost GPU je dokonce trojnásobná, což se projevuje v kvalitě zobrazení především u her a při multitaskingu.

Magic Stand a design CINEMA SCREEN

Modely pro rok 2013 se vyznačují minimalistickým designem CINEMA SCREEN. Rámečky obrazovek byly ještě více zúženy, což umocňuje optické splynutí. Stojan The Magic Stand ještě tento efekt posiluje, takže obrazovka působí dojmem, jako kdyby plula prostorem. Stojan je zároveň elegantní i funkční a nijak opticky neruší. Celek tak ideálně zapadá do jakéhokoliv moderního interiéru. Stojan také umožňuje pohodlné natáčení a naklápění televizoru.

Komfortní 3D obraz díky LG CINEMA 3D technologii

Pasivní CINEMA 3D Smart TV od LG využívá technologii Film Patterned Retarder (FPR) pro vylepšený komfort sledování pořadů ve 3D. Tato technologie využívá lehké brýle k pohodlnému vytvoření trojrozměrného zážitku bez rušivého blikání nebo přeslechů způsobovaných brýlemi s aktivními závěrkami. Navíc nezávadnost pasivní LG 3D technologie (LG CINEMA 3D) také potvrdili nezávislí odborníci z Evropské oční kliniky LEXUM.

Eco-Friendly and Safe

Televizory CINEMA 3D Smart od LG získaly řadu ocenění CES Innovations Awards za novátorská řešení v oblasti hardware i software, včetně CES Innovations Awards 2013. Dalším ocenění získaly televizory CINEMA 3D TV Smart v prosinci, kdy Underwriters Laboratories Inc. udělil produktu 55LA6900 ocenění Environmental Product Declaration (EPD). Tento model byl oceněn za svoje vynikající vlastnosti v oblasti energetické účinnosti a za ekologicky šetrné vlastnosti.

„LG se snaží poskytnout spotřebitelům na celém světě strhující zážitky a zároveň zachovat jejich maximální pohodlí,” říká Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics. „Pokud jde o vývoj platformy chytrých televizorů LG Smart TV, byli jsme velice nekompromisní. Jsme si jisti, že uživatelský komfort modelů roku 2013 překoná všechna očekávání a bude důkazem, že společnost LG posunula segment chytrých televizorů o značný kus kupředu.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. Ve skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2011 získala společnost LG ocenění asociace EISA za „Nejlepší řešení 3D domácího kina“ a „Nejlepší přehrávač kombinovaný se systémem prostorového zvuku“. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). V letošním roce se společnost LG Electronics CZ stala v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Avengers.