Infor na českém trhu: silný růst a větší přítomnost na trhu díky novým distribučním partnerům

Praha, 7. ledna, 2013 – Společnost Infor, přední poskytovatel podnikového aplikačního softwaru s více než 70 000 zákazníky, dnes ohlásila, že od června 2011 zvýšila počet zaměstnanců v České republice o 55 %. V posledním roce také získala řadu nových zákazníků a zaznamenala nárůst svého portfolia distribučních partnerů. (TZ)

Mezi novými zákazníky, kteří nedávno nasadili řešení Infor, patří například výrobní společnost Krnovské opravny a strojírny, výrobce motocyklů Blata (oba Infor SyteLine), automobilový subdodavatel ROMPA CZ (Infor LN) či WOOD & Company Financial Services (Infor ION BI). ERP řešení Infor drží na českém trhu silnou pozici v segmentech výroby a v potravinářském a nápojářském průmyslu. Řešení business intelligence od Infor jsou populární napříč všemi segmenty a stejně tak i finanční řešení reprezentované především systémem Infor SunSystems.

Nový partnerský program IPN (Infor Partner Network) zainteresoval nové distribuční partnery a pomohl zvýšit přítomnost společnosti Infor na trhu. Novými partnery se staly například firmy ePLICAR, poskytovatel technologických služeb pro automobilový a strojírenský průmysl, nebo TINIT, poskytovatel služeb projektového řízení, management consultingu a IT řešení.

Infor v České republice zaznamenává dynamický nárůst pracovníků. Investice společnosti do softwarového vývoje v Praze vyústily v nábor mnoha nových zaměstnanců, kteří dnes reprezentují více než 20 národností. Společnost najímá především vývojáře mobilních aplikací, technické analytiky pro podporu ERP, business intelligence a finančních řešení, a dále pak personál v oblasti globální údržby. Tento proces je výsledkem rozhodnutí globálního managementu společnosti Infor o zvýšení investic do vývoje a podpory produktů.

„Management společnosti Infor má přesnou představu o tom, že nově vyvíjený software musí přinést skutečnou změnu a inovaci umožňující zákazníkům rozhodovat se kvalifikovaněji a rychleji,“ řekl Stephan Scholl, prezident společnosti Infor. “Česká republika je dynamickým trhem jak z pohledu nových zákazníků a partnerů, tak také z pohledu talentovaných vývojářů, kteří pomáhají realizovat naši misi a měnit způsob, jakým lidé pracují.“

 „V České republice je stále patrnější trend využívání mobilních zařízení ke každodenní práci,“ řekl Lubomír Karpecki, nezávislý analytik ze CIO Network, který se zaměřuje na průzkum trhu s informačními a komunikačními technologiemi v České republice. „Například podíl mobilních zařízení (tabletů, chytrých telefonů, čteček čárových kódů atd.) na všech koncových zařízeních využívaných v českém nápojářském průmyslu vzrostl v roce 2012 velmi dramaticky na 34 %, zatímco podíl notebooků dnes činí pouze 28 %. Z tohoto pohledu je současné úsilí společnosti Infor inovovat podnikový software s respektem k trendům mobility krok správným směrem.“

O společnosti Infor

Infor je třetí největší poskytovatel podnikových aplikací a služeb, který pomáhá více než 70 000 zákazníkům ve 194 zemích zefektivňovat jejich podnikání, řídit obchodní růst a rychle se přizpůsobovat změnám v oblasti obchodní poptávky. Infor nabízí odvětvově-specifické aplikace a sady postavené na rychlosti a inovačních technologiích poskytujících uživatelům bohaté nástroje a nejrůznější způsoby nasazení včetně cloudu, on-premise či hybridního modelu. Více informací naleznete na www.infor.com.