LG představilo svou první OLED televizi se zakřivenou obrazovkou

LAS VEGAS, PRAHA, 10. ledna 2013 – Svou dominanci na trhu s OLED technologiemi potvrzuje společnost LG Electronics uvedením nového revolučního televizoru se zakřiveným obrazovkou. Zaujme hlavně patentovanou WRGB technologií, neuvěřitelnou tenkostí, skvělým zakřiveným designem a živými barvami, které se prakticky neliší od skutečných barev v přírodě. Model EA9800 představilo LG na veletrhu CES 2013 v americkém Las Vegas. (TZ)
Jedinečný model EA9800 je vybaven zakřiveným ergonomickým designem s podporou technologie LG CINEMA 3D. S mírným vnitřním zakřivením je celý povrch obrazovky ve stejné vzdálenosti od očí diváka, čímž dochází k odstranění problému s vizuálním zkreslením a ztrát detailů na krajích obrazovky. Datum uvedení na trh ani cenu televizoru firma zatím neoznámila.

„LG jako první uvedla na trh 55palcovou OLED televizi. Navíc jsme jako první ukázali na veletrhu CES i variantu se zakřivenou obrazovkou v takto velké úhlopříčce,“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics. „Naše televizory přinášejí výjimečný zážitek, který překoná vše, co kdo kdy viděl. Zakřivený model OLED přináší jedinečný design útlé obrazovky a estetické krásy televizoru.“

Skvělý obraz je zaručen díky technologii WRGB.  Ke třem základním barvám přidává ještě bílý sub-pixel, díky čemuž je dosahováno skvělé barevné škály a přesných barev z jakéhokoliv pozorovacího úhlu. Oproti konkurenčním OLED televizorům se systémem RGB nabízí LG jemnější odstíny a tóny, stejně tak barevné podání je více realistické a pro oči komfortnější.

Color Refiner výrazně zvyšuje barevnou přesnost a dohlíží na konzistenci barev, aby ani sledování z širokých pozorovacích úhlů neměnilo barevné podání obrazu. Barevná přesnost je typickým znakem technologie OLED od LG. Barvy zůstávají živé, ale přesné i ve tmavých scénách a pod neomezeným sledovacím úhlem. Každý divák v místnosti tak vidí brilantní obraz bez ztráty kontrastu a bez barevného zkreslení.

Jelikož OLED televizory produkují vlastní světlo, nepotřebují žádné podsvícení, díky čemuž mohla být radikálně snížena hmotnost televizoru a mohl zeštíhlet. Váhu dále snižuje využití polymeru vyztuženého uhlíkovými vlákny. Díky zakřivení může divák zapomenout na jakékoliv rozptylování, sledování televize bude skutečný zážitek. K útlému tělu a elegantnímu designu se přidává výše zmíněná technologie WRGB, jež pomáhá vytvořit skutečně jedinečný a nevšední zážitek.

Papírová tloušťka obrazovky perfektně ladí s designovým stojanem a pokrokovou technologií. Samozřejmostí je i design CINEMA SCREEN, díky kterému je rámeček obrazovky v podstatě neviditelný. Teprve díky tomuto prvku zažijete skutečně ohromující sledování televize jak ve 2D, tak ve 3D. Součástí balení bude i držák, umožňující zavěsit televizor pouze 2,5 centimetru od stěny. Design od LG se tak stane skutečným uměleckým dílem.

Kombinace špičkové LG CINEMA 3D technologie a schopnosti Smart TV dělají z nových OLED televizorů nejpropracovanější a nejkomplexnější systém domácí zábavy.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celé skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2012 získala společnost LG ocenění asociace EISA ve dvou kategoriích – Evropský SMART televizor LG 55LM960V a Nejúspěšnější evropský displej LG 55EM970V. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award (LG CINEMA 3D televizor LG LM9600, LG magický ovladač Magic Remote, LG Styler, lednice s mrazákem LG GB5240AVAZ), iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). Navíc byla společnost LG v roce 2012 oceněna řadou ocenění od nezávislého časopisu dTest (LG BH7420P a BH6320C, Smart TV LG 42LS570S, blu-ray přehrávač LG BP620).