Čeští IT experti z Capgemini pracují pro koncern Volkswagen

Praha – 18. ledna 2013 – Mezi základní oborové pilíře konzultační společnosti Capgemini Czech Republic patří bankovnictví, finance, telekomunikace a státní správa. Nyní své portfolio služeb rozšířila o oblast automobilového průmyslu, když vytvořila zcela nový tým osmi expertů zaměřený na uvádění IT řešení do praxe. (TZ)

Nový tým působí v Mladé Boleslavi. Pracuje především pro závody koncernu Volkswagen, kde má na starosti kompletní implementaci systému řízení výroby. Systém vyvinuli kolegové z Capgemini Německo, Češi se na vývoji podíleli.

Nový tým se velmi rychle etabloval. Radek Pacalt, vedoucí mladoboleslavského týmu k tomu uvedl: „Capgemini ČR pracuje na zakázkách nejen v České republice, ale i v Maďarsku, Polsku, Německu a na Slovensku. Výhled do roku 2014 je přitom natolik zajímavý, že uvažujeme o zdvojnásobení týmu. Byli bychom tak schopni pružně reagovat na požadavky Volkswagenu.“

O Capgemini

Capgemini, jeden z předních světových poskytovatelů služeb v oblasti poradenství, technologií a outsourcingu,  umožňuje svým klientům transformovat se a fungovat prostřednictvím technologií. Capgemini poskytuje svým klientům svůj vhled a schopnosti, které jim umožňují dosahovat vynikajících výsledků prostřednictvím jedinečného způsobu práce – Collaborative Business Experience® – a prostřednictvím modelu globálních dodávek nazývaného Rightshore®, jehož cílem je nabídnout ty správné zdroje na správném místě za konkurenční cenu. Společnost Capgemini je zastoupena ve více než 40 zemích, v roce 2011 oznámila globální příjmy ve výši 9,7 miliardy EUR a zaměstnává 120 000 lidí ze 40 zemí po celém světě.

Capgemini Financial Services přináší hluboké zkušenosti, inovativní nabídku služeb a zcela novou úroveň spolupráce ve finančním odvětví. Se sítí 21 000 profesionálů pomáhá více než 900 klientům po celém světě, Capgemini spolupracuje s předními bankami, pojišťovnami, kapitálovými trhy a společnostmi. Poskytuje obchodní a IT řešení, vytvářející konkrétní hodnoty.

Více informací naleznete na adrese www.capgemini.com/financialservices.

V České republice patří Capgemini mezi deset největších poskytovatelů služeb v oblasti informačních technologií. Capgemini nabízí klientům v ČR služby více než 100 odborníků se zkušenostmi v oblasti poradenství, vývoje aplikací, systémové integrace, tvorby internetových portálů a bezpečnosti. Mezi klienty skupiny v České republice patří nejvýznamnější banky, mobilní operátoři, průmyslové podniky a instituce
z vládního sektoru.

Více informací naleznete na adrese www.cz.capgemini.com.