Fortinet přináší nové zařízení pro síťovou bezpečnost se špičkovým firewallem příští generace

Praha, 29. ledna 2013 – Fortinet®  (NASDAQ: FTNT) − přední světový výrobce řešení v síťové bezpečnosti – představil nejnovější přírůstek v oblasti firewallů příští generace (Next-Generation Firewall, NGFW). Zařízení FortiGate-3600C představuje nejinteligentnější a nejvýkonnější NGFW na trhu. Konfiguračně bohatý FortiGate-3600C nabízí velkým organizacím a poskytovatelům internetových služeb nejpokročilejší síťové bezpečnostní zařízení. (TZ)


Vladimír Brož, Fortinet Territory Manager pro ČR, SR a Maďarsko, vyjmenovává možnosti využití zařízení FortiGate-3600C: „Jako firewall příští generace na perimetru může být FortiGate-3600C nasazený jako firewall s extrémně nízkou dobou odezvy v podnikových sítích, data centrech, univerzitních kampusech nebo bezdrátových sítích. Poskytovatelé připojení stejně jako sítě velkých organizací mají možnost nasadit FortiGate-3600C s větším množství bezpečnostních služeb jako je například zařízení UTM (Unified Threat Management). Zařízení je plně integrováno se službami Fortinetu FortiManager a FortiAnalyzer, takže poskytuje centrální možnost nastavení politik stejně jako reportování.“

FortiGate-3600C využívá FortiOS 5 (nejvýkonější bezpečnostní síťový operační systém) a obsahuje vlastnosti příští generace firewallů, ke kterým patří:

  • Lepší řízení v rámci sítě, a to na základě politiky definované podle uživatelů a zařízení
  • Integrovaná bezpečnost obsahující firewall, IPS, aplikační kontrolou, VPN s pokročilou inspekcí chování pro zlepšenou detekci pokročilých hrozeb
  • A lepší výkon v prostředí jakékoliv organizace

Lepší řízení v rámci sítě, a to na základě politiky definované podle uživatelů a zařízení Politiky firewallů jsou typicky založené na základních informacích jako je adresa „Zdroje“ nebo „Cíle“ stejně jako třeba číslo portu. Systém FortiOS 5 ovšem výrazným způsobem zvyšuje schopnost organizace vynutit si politiku zavedením identit „Uživatel“ a „Zdroj“. Uživatel může být identifikován pomocí různých autentizačních metod včetně SSO (Single-Sign On). Jednotlivý počítač nebo mobilní zařízení pak může být identifikováno na základě toho, zdali je vybaveno agentským softwarem nebo nikoliv. Na základě této informace pak rozhodovací algoritmus může přijímat přesnější rozhodnutí, která jsou navíc založena na chování uživatele nebo zařízení.

Bezpečnost integrovaná s firewallem, IPS, aplikační kontrolou a funkcionalitou VPN s pokročilou inspekcí chování pro zlepšenou detekci pokročilých hrozeb

Zařízení FortiGate-3600C může být nasazeno coby samostatné bezpečnostní zařízení jako firewall nebo jako NGFW s firewallem, IPS a aplikační kontrolou. Další možné využití představuje nasazení jako součást virtuální privátní sítě (VPN) nebo zařízení k detekci pokročilých hrozeb, které využívá detekci založenou na chování ve spojení s cloudovým systémem reputací. Ten sleduje botnety a další hrozby v průběhu celého jejich životního cyklu. Systém lze snadno aktivovat a konfigurovat.

Inovativní FortiASIC: lepší výkon v každém prostředí

Lokální síťová prostředí včetně datových center, univerzitních kampusů, odlehlých kanceláří nebo malých organizací jsou trvale mezi mlýnskými kameny zdánlivě protichůdných požadavků, a to zvýšit výkonnost při zvýšení úrovně bezpečnosti. Fortinetu se přitom oba základní parametry podařilo skloubit s pomocí za tímto účelem vytvořené technologie. Díky tomu se může pochlubit bezkonkurenčním výkonem stejně jako úrovní ochrany. Navíc za nejlepší cenu v každém segmentu trhu. Řešení vyvinuté na míru eliminuje úzká hrdla, na která často naráží provoz firewallů. Zařízení FortiGate tak dosahují špičkové detekce hrozeb při zachování vysokého výkonu stejně jako vysoké propustnosti. Funkcionalita Fortinetu „Content Processors“ (Zpracování obsahu) poskytuje ultrarychlou kontrolu obsahu pro IPS a antimalwarový systém, zatímco vlastnost „Network Processors“ (Zpracování síťového obsahu) urychluje síťové úkoly jako je například práce firewallu nebo VPN.

Díky zpracování procesů přímo „na míru“ technologií FortiASIC™ je zařízení FortiGate-3600C schopno dosáhnout propustnosti 60 Gbps na úrovni firewallu (což představuje 28 miliónů souběžných seancí). V případě VPN je propustnost 17 Gbps a u IPS až 14 Gbps. Díky tomu jsou i velké organizace chráněné před soudobými pokročilými hrozbami. Kromě vysokého výkonu se FortiGate-3600C vyžaduje značkou škálovatelností a obsahuje dvanáct 10 gigabit ethernetových portů, šestnáct gigabit ethernetových portů a dva metalické gigabit ethernetových porty pro ovládání zařízení, což nabízí zákazníkům maximální flexibilitu při nasazení.

Zařízení FortiGate-3600C je již dostupné.

Zdroje Fortinet na webu:
Přihlášení k odběru zpráv: http://blog.fortinet.com/feed/
Twitter: www.twitter.com/fortinet
Facebook: www.facebook.com/fortinet
YouTube: http://www.youtube.com/user/SecureNetworks

O společnosti Fortinet www.fortinet.com

Společnost Fortinet (NASDAQ: FTNT) je celosvětovým poskytovatelem zařízení pro zabezpečení sítí a lídrem v oblasti řešení pro jednotné řízení hrozeb (UTM, unified threat management). Fortinet nabízí produkty a služby poskytované na základě modelu předplatného, které poskytují širokou, integrovanou a vysoce výkonnou ochranu proti dynamicky se vyvíjejícím hrozbám. Tato řešení zároveň zjednodušují infrastrukturu zabezpečení IT. K zákazníkům společnosti Fortinet patří podniky, poskytovatelé služeb i vládní subjekty po celém světě, a to včetně většiny společností z žebříčku 2012 Fortune Global 100. Vlajkovou lodí společnosti Fortinet je zařízení FortiGate, které poskytuje výkon akcelerovaný pomocí technologie ASIC (Application Specific Integrated Circuit) a integruje několik vrstev zabezpečení, čímž napomáhá chránit před hrozbami na úrovni sítí a aplikací. Komplexní portfolio produktů společnosti Fortinet pokrývá kromě UTM i další oblasti zabezpečení firemního IT, od koncových bodů přes perimetr (rozhraní sítě) po vnitrofiremní kritické aplikace včetně databází. Ústředí společnosti Fortinet se nachází v Sunnyvale (Kalifornie). Pobočky má firma po celém světě.