Veřejnost začíná vybírat nejlepší videohru roku v anketě Booom 2012

PRAHA – Na nových webových stránkách www.booom.cz bylo spuštěno hlasování o nejlepší videohru uplynulého roku podle široké hráčské veřejnosti. Společně s tím byl oznámen i druhý ročník ankety Booom, kterou ve spolupráci s českými a slovenskými herními médii pořádá Asociace herního průmyslu ČR a SR. (TZ)

Nejlepší videohry roku 2012 mohou na adrese www.booom.cz vybírat hráči z celé České republiky a Slovenska. Hlasování bude uzavřeno 28. února 2013 a vyhlášení výsledků proběhne během slavnostního večera v polovině března. Celý průběh večera bude nově přenášen na internetu v přímém online videopřenosu.

Vedle veřejného hlasování proběhne i odborná část ankety, ve které ve speciálních kategoriích vyberou své favority zástupci českých a slovenských herních médií.  Nominace v odborných kategoriích budou zveřejněny v průběhu února. Odborná porota bude vybírat nejlepší hry v rámci nejrozšířenějších herních platforem a vyhlásí též nejlepší videohru vzniklou na území ČR a SR a kategorie hodnotící nejlepší hudbu, grafiku, scénář a lokalizaci zahraniční hry.

Seznam porotců, českých her vydaných v roce 2012 a především hlasovací formulář pro veřejnost a další informace o anketě Booom 2012 najdete na adrese www.booom.cz.
Mediálními partnery ankety Booom 2012 jsou herní pořady Re-Play, Indian a GP, herní časopisy Score a Level a internetové servery Doupě.cz, Games.cz, Hrej.cz a Zing.cz.

O anketě Booom 2012:

Anketa Booom je od roku 2011 pořádána Asociací herního průmyslu České a Slovenské republiky. Odborná porota z řad českých a slovenských herních novinářů a publicistů v ní vyhlašuje ocenění za nejlepší videohry uvedené na trh v uplynulém roce. Anketa si klade za cíl spojit jednou za rok celou českou a slovenskou herní scénu a stát se důstojnou variantou obdobných filmových a hudebních ocenění udělovaných na našem území.

O AHP:

Asociace herního průmyslu České a Slovenské republiky, o. s., je občanským sdružením, které sdružuje největší společnosti z řad importérů a distributorů interaktivního softwaru působící v České republice a na Slovensku. Cílem AHP je zvýšení povědomí o herním průmyslu v regionu, zefektivnění diskuse o problémech v tomto oboru zábavního průmyslu a poskytování potřebných základních informací veřejnosti a médiím.

V případě zájmu o další informace se můžete obrátit na:
Webové stránky AHP:
http://www.herniasociace.cz/