Heureka.cz varuje před podezřelým e-shopem eshoptop50.cz

Nákupní rádce Heureka.cz varuje před nákupem v podezřelém e-shopu www.eshoptop50.cz. E-shop posílá zákazníkům výzvu k uhrazení zboží předem s odkazem na smyšlené pozitivní hodnocení jejich e-shopu. Hodnocení e-shopu je umístěné na stránkách „heureika.cz”, které vypadají úplně stejně jako stránky Heureka.cz. Jedná se však o podvrh. (TZ)

Po provedení objednávky posílá obchod www.eshoptop50.cz zákazníkům email s výzvou k zaplacení objednaného zboží předem na účet. Změnu platby odůvodňuje tvrzením, že se jedná o akční zboží a jako satisfakci za tuto změnu nabízí ještě dodatečnou slevu. Právě v tomto emailu se odkazují na pozitivní hodnocení obchodu na Heureka.cz. Odkaz na hodnocení však vede na podvodné stránky na „heureika.cz”, které jsou falešnou kopií skutečných stránek.

„E-shop má na uvedeném odkazu pozitivní hodnocení, jedná se ale o podvrh stránek Heureky, který je umístěný na doméně heureika.  Přímo na stránkách Heureka.cz doposud tento e-shop nebyl ani zaregistrován,“ vysvětluje Kamil Demuth z nákupního rádce Heureka.cz. Nákupní rádce Heureka.cz v současné době podniká právní kroky proti takovému jednání.

Po zjištění podezřelého chování obchodu byl e-shop na Heureku přidán s varováním, že zákazníky klame pozitivním hodnocením na falešných stránkách heureika.cz. „Pokud mají zákazníci s tímto e-shopem vlastní zkušenosti, mohou se o ně podělit s ostatními na http://obchody.heureka.cz/eshoptop50-cz/recenze/,” dodává Demuth.

V případě, že se e-shop snaží měnit pravidla či podmínky v průběhu vyřizování objednávky, měl by zákazník zpozornět. „Například přesvědčovat zákazníky k platbě předem a argumentovat tím, že se jedná o akční zboží, za které jiným způsobem zaplatit nelze, je velmi nestandardní a krajně podezřelé. Při takovém jednání  doporučujeme zákazníkům objednávku raději stornovat,” radí Demuth.

V případě jakýchkoliv pochybností je dobré si přímo na stránkách Heureka.cz ověřit, zda daný obchod skutečně na Heurece existuje.

O webu Heureka.cz:

Nezávislý nákupní rádce Heureka.cz patří do rodiny webů společnosti Allegro Group CZ. Web byl spuštěn v říjnu 2007 a jeho návštěvnost se pohybuje kolem 2 486 526# RU měsíčně. Na jednom místě porovnává výrobky z více než 21 000 internetových obchodů. Na webu Heureka.cz naleznou nakupující recenze produktů a e-shopů, zkušenosti a hodnocení ostatních uživatelů. Heureka.cz pořádá ankety Shop roku, ve které na základě zkušeností nakupujících oceňuje nejspolehlivější e-shopy, a Produkt roku, ve které vybírá nejpopulárnější produkty roku dle zájmu uživatelů. Dále provozuje projekt Ověřeno.heureka.cz, který zajišťuje nezávislé hodnocení obchodů pouze od reálných zákazníků a tím dává nakupujícím informaci o tom, jak kvalitní jsou služby daného obchodu.