V Česku startuje nová sociální síť

Od pondělí 25. února 2013 startuje v Česku Yeago.com, nová sociální síť, která svým uživatelům doporučí akce na míru na základě jejich zájmů. Ukáže lidem zajímavé akce v okolí nebo kam se chystají jejich přátelé. (TZ)

Yeago je portálem, na kterém uživatelé rychle a přehledně najdou všechny druhy akcí: koncerty, festivaly, divadla, párty, přehlídky, výstavy, workshopy, vzdělávání nebo sport. U všech akcí pak uvidí, kdo se jich účastní, a mohou si přímo z aplikace zakoupit si lístek.

Proč používat Yeago?

„Snad každý někdy řešil, co podniknout v pátek večer. Máte rádi rockovou muziku? Doporučíme vám rockové koncerty ve vašem městě. Čím déle Yeago používáte, tím přesněji vám akce doporučuje, učí se s tím, jak ho používáte. Už vám neunikne žádná zajímavá akce,“ popisuje službu její zakladatel, Jaroslav Slavičínský.
Jak to funguje

Hlavním zdrojem dat je Facebook, na kterém je volně k dispozici velké množství veřejných akcí, které Yeago dokáže zpracovávat a třídit. Partnery sítě pro prodej vstupenek jsou např. největší lokální hráči jako je Ticketpro, Ticketstream nebo Eventim, který patří mezi špičku v celoevropském měřítku.

Kdo jsme

Za Yeago stojí mladý tým sídlící přímo v podnikatelském centru, smíchovském Node5. Na cestě za globálním úspěchem podporují projekt přední čeští mentoři a investoři.

„V budoucnu bude vše přizpůsobeno lidem na míru, od výsledků vyhledávání na internetu až po židli, na které právě sedí. Yeago přináší trend personalizace do oblasti volnočasových aktivit,“ říká o projektu Petr Ocásek, sériový podnikatel.

Kde nás najdete

beta.yeago.com – přístup pro média 25. února před spuštěním
yeago.com – hlavní stránky spuštěné 25. února ve večerních hodinách
blog.yeago.com/pro-media – více informací, obrázky, loga, fotky