Barracuda přichází s cloudovou službou Copy pro ukládání dat

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří k nejúspěšnějším výrobcům z oboru informační bezpečnosti. To zahrnuje rovněž produkty a služby zaměřené na bezpečné ukládání dat, kam spadají osvědčená řešení Barracuda Backup Server a Barracuda Backup Service. (TZ)
V únoru tohoto roku představila společnost Barracuda Networks novou službu s názvem Copy, která je založena na stále populárnější technologii cloudového ukládání dat. Tato data jsou následně uživatelům přístupná pro sdílení mezi různými typy zařízení včetně mobilních kdekoliv ve světě.

Služba Barracuda Copy není určena pouze pro firemní zákazníky, ale její základní verzi mohou zdarma využívat i soukromé osoby. Pro profesionální využití nabízí Barracuda Copy cenově velmi výhodné tarify $99 ročně za kapacitu 250 GB nebo $149 za 500 GB s možností dalšího navýšení.

Kromě příznivých cen se Barracuda Copy od podobných konkurenčních služeb odlišuje další přidanou hodnotou, která vychází z partnerství se společností Drobo. Ta je velmi dobře známá díky svým datovým úložištím, jejichž funkční možnosti lze velmi vhodně doplnit právě pomocí další kapacity pro ukládání dat v rámci cloudové služby Barracuda Copy.

Klientský software umožňující efektivně využívat možnosti Barracuda Copy se tak stane součástí nejnovějšího modelu Drobo 5N, který je určen pro použití v prostředí lokálních počítačových sítí menších a středních firem a jako rozhraní používá Gigabit Ethernet port. Drobo 5N je možno osadit až pěti disky typu 3.5″ SATA II / III HDD nebo SSD a dále jedním diskem mSATA SSD. Zařízení podporuje nejnovější verze operačních systémů Windows i Mac OS X.

Více informací o Barracuda Networks Copy můžete získat na stránkách www.copy.com, kde si případně můžete službu sami vyzkoušet.

Distributorem produktů Barracuda Networks a Drobo pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications