Tataráky na ústupu! Na slevových serverech už je největší zájem o zboží, hlavním tahákem je nábytek a móda

Leden a únor potvrdily to, co se již delší dobu dalo očekávat. Češi už na slevových serverech nakupují nejčastěji zboží a dávají tak zapomenout na časy, kdy byly nejvíce v oblibě nabídky gastronomických specialit a masáží. Dlouhodobě je ze zboží nejúspěšnější móda, největší růst však aktuálně zaznamenává nábytek. V následujících měsících se bude nabídka zboží rozšiřovat a do budoucna by tak některé slevové servery mohly konkurovat i regulérním e-shopům. Vyplývá to z dat vyhledávače slev Skrz.cz a slevového serveru Vykupto.cz. (TZ)

Kromě konsolidace a ukončování činnosti malých slevových portálů prochází celý trh také změnami z hlediska sortimentu. „Přestože nabídky do restaurací a na masáže se budou na slevových serverech objevovat neustále, jejich význam klesá. Budoucnost slevových portálů je jednoznačně ve zboží,“ uvádí Petr Kováčik, ředitel vyhledávače slev Skrz.cz, a dodává: „Na celkovém počtu objednávek se zboží podílí už více než 50 %.“

Hitem je nábytek

Ke zvyšování zájmu Čechů o zboží na slevových serverech dochází již několik let. „Vysoký nárůst poptávky po zboží jsme zaznamenali již ve druhé polovině roku 2011. Na začátku roku 2012 do něj začala směřovat nadpoloviční většina všech objednávek a jeho význam stále stoupá. Dnes u nás tvoří zboží zhruba 70 % celkové poptávky,“ popisuje Tomáš Bátrla ze slevového serveru Vykupto.cz. Největší tahákem je momentálně nábytek a již delší dobu také móda.

Postele, podlahy i sedací soupravy

„Nábytek je u nás v posledních měsících jednoznačně nejvíce rostoucí kategorií. Za poslední rok jsme zaznamenali dvojnásobný nárůst poptávky a očekáváme, že tento trend bude nadále pokračovat. Největší zájem je o postele (37 %), podlahy (27 %) a sedací vaky (26 %),“ říká Tomáš Bátrla, spoluzakladatel slevového serveru Vykupto.cz. V nabídce lze ale nalézt také sedací soupravy či jídelní stoly a rozšíření sortimentu bude nadále pokračovat.

Spokojenost závisí na výběru

„Zvýšený zájem o nábytek je vyústěním přirozeného procesu získávání důvěry spotřebitelů ve slevový trh. Největší slevové servery otevírají kamenné prodejny, garantují spokojenost s nákupem, zavádějí věrnostní programy a spolupracují se silnými dodavateli. Spotřebitelé by proto měli dbát zejména na to, u koho nakupují,“ radí Petr Kováčik ze Skrz.cz a dodává: „U velkých portálů je riziko nespokojenosti s nákupem minimální.“

O Skrz.cz

Skrz.cz je nejstarší a zároveň největší vyhledávač slevových nabídek – denně nabízí téměř 2000 slev a každý sedmý prodaný slevový kupón v Česku je zprostředkován právě přes něj.

Kromě agregování nabídek přispívá Skrz.cz ke zvyšování kvality slevového trhu – jako jediný provozuje nezávislou databázi recenzí slevových serverů přístupnou všem uživatelům. Skrz.cz také zavedl post tzv. „Ombudsmana“, který zákazníkům pomáhá řešit problematické reklamace a další potíže, s nimiž se při jednání se slevovými servery mohou setkat.

O Vykupto.cz

Vykupto.cz je podle průzkumu MEDIARESEARCH, a.s. druhým největším slevovým portálem v Česku. Oficiálně bylo Vykupto.cz spuštěno 12. dubna 2010, přičemž první zmínka o něm se objevila již 1. února 2010 na sociálních sítích. Za dobu své existence prodalo Vykupto.cz přes jeden milion Vykupónů (slevové kupóny), a zákazníkům tak ušetřilo více než 800 milionů korun. Vykupto.cz je zodpovědným slevovým serverem, který se ostře vyhraňuje proti podvodným dodavatelům a uměle navýšeným cenám. Jeho slevy i dodavatelé jsou vždy ověření. Filozofií Vykupto.cz však není nabízet jen slevy. Jeho cílem je být součástí životního stylu uživatelů, protože na Vykupto.cz si uživatel nekupuje pouze slevu, ale především i zážitek.

  1. Odkazy

Skrz.cz: www.skrz.cz

Vykupto.cz: www.vykupto.cz