Společnost RSA transformuje ověřování v podnicích pomocí analýzy rizik s ohledem na technologie Big Data

PRAHA, 8. března 2013: Dnešní IT infrastruktura je velice fragmentovaná (využívají se cloudové aplikace a mobilní zařízení atd.) a s tím mizí hranice podnikových sítí. Tzv. konzumerizace informačních technologií znamená, že i podnikoví uživatelé požadují jednoduchý a transparentní přístup k aplikacím a informacím, a to bez ohledu na to, jaké zařízení se rozhodnou používat. Organizace mají před sebou bezprecedentní rizika krádeže identity související s narušením těchto klíčových technologií. (TZ)

Proto je v této době velmi obtížné vytvářet a udržovat důvěryhodné vztahy. Jako řešení na tyto problémy dnes RSA, bezpečnostní divize společnosti EMC®, ohlásila novou verzi produktu RSA® Authentication Manager 8. Jde o novou generaci řešení pro řízení přístupu navrženého tak, aby kombinovalo jak technologii silných, jednorázových hesel, tak i ověřování na bázi rizik, k zajištění přístupu k citlivým datům a prostředkům v podnikovém a cloudovém prostředí.

RSA Authentication Manager 8 je navržen tak, aby pomocí metody přístupu na bázi rizik transparentně vyhodnocoval a zajišťoval identity uživatelů. Procesy přihlašování uživatelů jsou rychlé, známé a jednoduché a modul RSA Risk Engine vybavený funkcí automatického učení provádí na pozadí kontroly ověřování podle celé řady jedinečných rizikových faktorů s cílem pomoci zajistit bezpečnost každé uživatelské relace.

RSA Authentication Manager 8 využívající analytiku pro technologie Big Data je navržen tak, aby poskytoval hlubší informace o rizicích řízení přístupu, a to tím, že vytváří bohaté uživatelské profily – jak na bázi zařízení, tak i na bázi charakteristik chování pro detekování a umožnění normálního chování a znesnadnění nebo blokování nestandardního chování. RSA Authentication Manager 8 poskytuje automatizovaná opatření pro řízení přístupu, pro která se využívají desítky jedinečných rizikových faktorů. Je navržen tak, aby zajišťoval bezpečné řízení přístupu, které je daleko účinnější než standardně používané metody jedno-, dvou- i víceúrovňového ověřování, což organizacím pomáhá dosahovat vyšší úrovně ověření identity, aniž by byl nějak omezen uživatelský komfort nebo produktivita uživatelů. S potenciálem využívat více než 100 rizikových faktorů v téměř nekonečném počtu kombinací jsou organizace lépe vybaveny, aby dokázaly vyhodnocovat důvěryhodnost a rizika na základě aktivity uživatelů, a mohly si stanovit přijatelné úrovně věrohodnosti ověření na základě individuální tolerance rizika.

RSA Authentication Manager 8 je navržen tak, aby zajišťoval následující:

  • Ochranu před pokročilými hrozbami: RSA Authentication Manager využívá metodu zabezpečení na základě inteligence, díky které dokáže detekovat neoprávněný přístup a nestandardní chování. Jeho modul Risk Engine s funkcí automatického učení pak chrání před aktuálními, vznikajícími a budoucími pokročilými hrozbami.
  • Nižší celkové náklady na vlastnictví a vylepšené možnosti správy: Integrované funkce, včetně rozšířeného řídicího panelu pro správce a samoobslužného portálu, jsou navrženy tak, aby pomohly jak minimalizovat počet volání na linku technické podpory, tak také umožňovaly IT týmům zvládat větší objemy práce s méně prostředky – tím, že za ně řeší nejvíce časově náročné a nákladné úkoly související se správou řešení pro ověřování tradičně nasazovaných v podnicích. RSA Authentication Manager 8 navíc zahrnuje zabezpečené zřizování softwarových tokenů, přičemž je zajištěno, aby citlivé informace tokenů nebo uživatelů mohly být vytvářeny dynamicky a bez nutnosti odesílání dat přes internet.
  • Flexibilita volby: Ověřování na bázi rizik lze nasadit společně s hardwarovými a softwarovými ověřovacími moduly RSA SecurID (a ověřovacími moduly RSA SecurID na vyžádání). Použití lze rozšířit i na aplikace a uživatele, včetně dočasných zaměstnanců, dodavatelů a partnerů, u kterých dříve nebylo pokrytí pomocí silného ověřování cenově dostupné.
  • Komfort pro koncové uživatele: Transparentně zvyšuje úroveň zabezpečení, aniž by byl nějak omezován uživatelský komfort při zachování tradičních přihlašovacích postupů pomocí uživatelského jména a hesla a transparentního vyhodnocování rizik na pozadí.

RSA Authentication Manager 8 bude k dispozici také jako virtuální zařízení VMware®, což může organizacím pomoci využít potenciál jejich virtuálních prostředí v podobě zjednodušení nasazení, administrace a průběžné správy systému.

Dostupnost

RSA Authentication Manager 8 bude k dispozici globálně v 1. čtvrtletí 2013.

Další materiály:

 

O společnosti RSA

RSA, bezpečností divize EMC, poskytuje řešení pro zabezpečení a pomáhá vedoucím světovým organizacím dosáhnout úspěchu při řešení nejnáročnějších a nejcitlivějších problémů v oblasti zabezpečení. Přístup divize RSA k zabezpečení, orientovaný na informace, chrání integritu a důvěrnost informací v celém jejich životním cyklu bez ohledu na to, kde se nacházejí, kdo k nim přistupuje a jak jsou používány.

Divize RSA nabízí jedinečná řešení pro ověření identity a řízení přístupu, prevence ztráty dat, šifrování a správy klíčů, zajištění souladu s legislativními požadavky, řízení zabezpečení dat a ochranu před informačními podvody. Tato řešení přinášejí důvěryhodnost milionům uživatelských identit, jimi prováděnými transakcemi a výsledným datům. Další informace naleznete na webu na adrese www.RSA.com a www.EMC.com.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.