LG zavádí hudební službu Spotify

Praha, 28. března 2013 — Společnost LG Electronics (LG) oznámila, že pro modelové řady inteligentních mediálních zařízení LG bude v letošním roce dostupná aplikace Spotify. Aplikaci si spotřebitelé budou moci užít na prémiových systémech domácího kina a přehrávačích Blu-ray. Služba Spotify umožní uživatelům přístup k více než 20 milionům skladeb prostřednictvím uživatelsky přívětivé inteligentní platformy. (TZ)

Nová aplikace Spotify dá uživatelům prémiových zařízení příležitost objevovat novou hudbu z obrovské databáze skladeb nebo poslouchat rádio Spotify na chytrém audio či video zařízení LG. Oblíbené skladby a seznamy skladeb pak bude možné sdílet přes Facebook a Twitter.

Společnost LG si díky nové aplikaci Spotify i nadále udržuje pozici předního inovátora v oblasti audiovizuální zábavy. Inteligentní platforma LG představuje spojení toho nejlepšího z catch-up TV dostupné například přes BBC iPlayer a okamžitého přístupu k filmům přes Netflix a LOVEFiLM, společně se sociálními médii YouTube, Facebook a Twitter.

Služba Spotify bude dostupná na vybraných zařízeních LG, včetně vysoce kvalitního 9.1kanálového BH9530TW systému, který zprostředkovává nejdokonalejší zážitek ze sledování domácího kina. Výkon 1460 W a devět reproduktorů systému BH9530TW jsou zárukou úchvatného 3D zvuku, který diváka maximálně vtáhne do děje oblíbených filmů a pohltí jej při poslechu hudby z jakéhokoli úhlu.

„Inteligentní platforma LG znamená bezkonkurenční výběr zábavy pro spotřebitele a zpřístupnění aplikace Spotify je důkazem trvalé snahy společnosti LG o rozšiřování nabídky jejích chytrých produktů,“ uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics CZ. „Jsme přesvědčeni, že vlastníci inteligentních mediálních zařízení LG ocení tyto nejnovější služby i skvělé aktualizace, které plánujeme na zbytek roku.“

„Považujeme za své poslání zajistit okamžitý přístup k veškeré hudbě světa všude a pro každého, a proto je nám potěšením uzavřít se společností LG partnerství, díky němuž bude naše hudební služba dostupná na jejích inteligentních mediálních zařízeních,“ řekla Kate Opekar, ředitelka Hardware Business Development společnosti Spotify. „Pokud jde o domácí zábavu, Spotify chce být samozřejmě v centru dění, takže zpřístupnění naši hudební služby na přehrávačích Blu-ray a systémech domácího kina je přirozeným krokem.“

Služba Spotify bude od dubna 2013 dostupná na chytrých mediálních zařízeních LG ve Spojených státech, Evropě, Austrálii a na Novém Zélandu. Dostupnost v České republice bude upřesněna.

# # #

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celé skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2012 získala společnost LG ocenění asociace EISA ve dvou kategoriích – Evropský SMART televizor LG 55LM960V a Nejúspěšnější evropský displej LG 55EM970V. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award (LG CINEMA 3D televizor LG LM9600, LG magický ovladač Magic Remote, LG Styler, lednice s mrazákem LG GB5240AVAZ), iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). Navíc byla společnost LG v roce 2012 oceněna řadou ocenění od nezávislého časopisu dTest (LG BH7420P a BH6320C, Smart TV LG 42LS570S, blu-ray přehrávač LG BP620).