WiFi, DSL i mobilnímu internetu se v dubnu dařilo

Podle měření serveru DSL.cz za minulý měsíc dosáhly WiFi sítě i DSL připojení historicky nejvyšších rychlostí. V dubnu se též zadařilo mobilnímu internetu, jehož průměrná rychlost poprvé přesáhla 3 Mbit/s. Mezi operátory mobilního internetu byl úspěšným Vodafone, který se přibližuje rychlostem T-Mobilu. (TZ)

Server DSL.cz se specializuje na internetové připojení a jeho kvalitu. Svým klientům nabízí informace o dostupnosti internetu na jejich adrese a možnostech připojení od hlavních poskytovatelů.

 Uvedené rychlosti odpovídají naměřeným hodnotám dosaženým na měřáku internetové rychlosti serveru DSL.cz, mobilní aplikaci pro měření rychlosti v operačních systémech Android a iOS pro Apple iPhonea poskytnutým údajům o využívaných internetových službách ze strany uživatelů měřáku. Do vyhodnocených měření nejsou zahrnuta měření z IP rozsahů, které neodpovídají uživatelem vybranému poskytovateli a službě.

O provozovateli DSL.cz

DSL.cz je server zaměřený na problematiku internetu a internetového připojení v ČR vedený společností ASPA, a.s. Společnost ASPA, a.s. provozuje své internetové aplikace od roku 2001. Mezi její podnikatelské činnosti patří vývoj a provozování internetového obchodu se zařízením pro bezdrátové sítě WiFi.ASPA.cz, komunitního serveru Odpovědi.cz v české, slovenské i ukrajinské verzi i rezervačního ubytovacího systému HOTELY.cz.