Společnost BenQ zastupuje nově PR agentura Grunex

Praha, 8. 7. 2013 – Společnost BenQ, lídra na světovém trhu DLP projektorů a výrobce monitorů, TV a digitálních fotoaparátů s integrovanými technologiemi, nově od 1. července 2013 zastupuje PR agentura Grunex. (TZ)

Společnost BenQ prohlubuje spolupráci s agenturou Grunex, se kterou dříve spolupracovala na marketingových kampaních a akcích pro koncové uživatele. Agentura Grunex se dosud specializovala zejména na marketingové kampaně pro řadu nadnárodních společností a díky znalosti místního trhu a místních médií je pro BenQ logickým propojením marketingových a PR činností. Vznikla v roce 2008 a kromě provozování stejnojmenného herního portálu pořádá také množství počítačových turnajů. Mezi ty nejznámější patří soutěž BenQ Grunex Challenge, jejíž finále minulý rok proběhlo na pražském holešovickém Výstavišti, nebo pořádání lokální kvalifikace na mistrovství světa v PC hrách.

„Od spolupráce s Grunexem si slibujeme lepší spojení marketingových a PR aktivit a zejména další posilování spolupráce s médii,“ říká Matúš Výbošťok, Country Manager společnosti BenQ pro Česko a Slovensko. Na lepší synchronizaci naráží také Martin Liberský, ředitel agentury Grunex: „Nové PR zastoupení společnosti BenQ vhodně zapadá do našeho portfolia stávajících služeb a díky propojení marketingových a PR kampaní budeme schopni vymýšlet zajímavější a netradiční projekty na podporu značky BenQ.“

S rozšířením PR činností agentura Grunex posílila také personálně. Nad rámec svých dosavadních činností pro další IT společnosti/PR agentury bude novým mediálním konzultantem pro BenQ Václav Kotyk, který se v této oblasti pohybuje více než 16 let.

O společnosti BenQ Europe

BenQ Europe, regionální zastoupení společnosti BenQ Corporation, působí na hlavních evropských trzích včetně Rakouska, zemí Beneluxu, střední a východní Evropy, Francie, Německa, Itálie, severských zemí, Ruska, Španělska, Švýcarska a Velké Británie. V duchu hesla této značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“ nabízí BenQ Europe širokou škálu produktů s integrovanými technologiemi: digitální projektory, LCD monitory, LCD TV a digitální fotoaparáty. Díky spojení nadšení a profesionality, dokonalosti a realizace, péče a příspěvků je BenQ jedničkou na světovém trhu DLP® projektorů a patří mezi 3 firmy s největším podílem na trhu projektorů ve více než 22 zemích Evropy. Kromě toho je společnost BenQ Europe specialistou na LED monitory a patří mezi 5 firem s největším podílem na trhu monitorů v různých zemích.

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.