Mendelova univerzita bude řídit Transfer technologií s pomocí Dynamics CRM

Společnost Dynamica byla vybrána jako dodavatel informačního systému na podporu Transferu technologií na Mendelově univerzitě v Brně. Cílem projektu je poskytnout pracovníkům Mendelovy univerzity efektivní nástroj pro evidenci jednotlivých případů prodeje licencí, patentů či průmyslových vzorů, které jsou výstupem vědecké činnosti školy. Kromě evidence systém umožňuje sledovat jednotlivé fáze Transferu technologií, uchovávat historii komunikace, jako jsou e-maily, schůzky, telefonáty či zápisy z jednání, a také podporuje správu dokumentů k jednotlivým technologiím a smluvní dokumentaci. (TZ)

Transfer technologií představuje proces převodu znalostí a technologií z místa svého vzniku (univerzity) na místo, kde je převedená znalost nebo technologie využita v praxi (průmyslová firma či jiná instituce).

„Na základě analýzy potřeb univerzity v oblasti komercializace jsme došli k závěru, že nastavení procesů a zefektivnění práce Centra transferu technologií lze optimálně vyřešit prostřednictvím produktu Microsoft Dynamics CRM 2011. Tímto řešením jsme pokryli nejen specifickou oblast Transferu technologií, ale i problematiku spolupráce s aplikační sférou jako takovou – řešení poskytuje komplexní soubor informací souvisejících s komunikací mezi univerzitou a zákazníkem. Společnost Dynamica a.s. jsme si vybrali primárně díky zkušenostem, které má s akademickou sférou a všemi specifiky, které s tímto segmentem nepochybně souvisejí,“ uvedl ředitel Centra transferu technologií Mendelovy univerzity v Brně Robert Plaga.

„Při spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně můžeme zužitkovat naše bohaté zkušenosti s nasazováním Dynamics CRM nejen do klasického obchodního prostředí, ale i do jiných oblastí, kde je také zapotřebí řídit vztahy. V tomto konkrétním případě jsme mohli navíc nabídnout naše specifické znalosti získané v akademické sféře při implementaci řešení na podporu Dotačního managementu, Transferu technologií, Grant office a Správy infrastruktury,“ uvedl ředitel společnosti Dynamica Boris Bělousov.

Uvedení do ostrého provozu je plánováno na 1. srpna 2013, projekt běží od 30. května.

Pro editory:

Dynamica a.s. je zkušeným implementačním partnerem několika významných renomovaných zahraničních společností dodávajících své softwarové produkty na český a slovenský trh. Již více než 10 let dodává profesionální služby podnikům v ČR a SR. Společnost je GOLD Certified Partner společnosti Microsoft, dodavatel softwarových řešení, především informačních a CRM systémů. Je také členem mezinárodních aliancí AxPact a TECTURA Strategic Alliance Partners.