Audioknihy Zaklínač zdarma v exkluzivní předpremiéře na Samsung Galaxy S4

Audiotéka.cz, průkopník elektronického prodeje audioknih u nás, vydá v létě a na podzim šest audioknih podle povídek z knihy Zaklínač I. Poslední přání od polského spisovatele Andrzeje Sapkowského. První dvě dostanou zdarma v exkluzivní předpremiéře majitelé telefonu Samsung Galaxy S4. (TZ)

Audio verze kultovního literárního díla v Čechách nesmírně populárního Sapkowského je na české poměry velmi ambiciózním projektem. „Říkáme téhle formě audioknihy superprodukce“ prozrazuje Břetislav Hanzel z Audiotéky. „Naším záměrem je vytvořit v podstatě film bez obrazu. V celé šestidílné sérii pracujeme s desítkami herců, původní hudbou i zvukovými efekty.“ Neznamená to ale, že by byl text knihy výrazně dramaturgicky upravován. „V 99 % se držíme původního textu, tak jak jej pan Sapkowski geniálně napsal. Škrty se týkají jen minima věcí, které při audio interpretaci prostě nedávají smysl“ doplňuje režisér audioknih Jakub Tabery.

Polský spisovatel Andrzej Sapkowski se řadí mezi nejpopulárnější autory fantasy žánru a bělovlasý zabiják příšer a magických monster Geralt z Rivie je jednou z nejoblíbenějších literárních postav nejen mezi fanoušky fantasy. K popularitě knih přispělo i televizní a filmové zpracování a také celosvětově úspěšná počítačová hra. V audio verzi fantasy příběhů ze světa Zaklínače uslyšíte v hlavních rolích dva členy Divadla na Vinohradech, Jiřího Plachého jako vypravěče a Jiřího Dvořáka v roli zaklínače Geralta.

Audioknihy jsou atraktivním obsahem také pro výrobce mobilních telefonů a tabletů, které jsou k jejich poslechu nejčastěji využívány. Audiotéka v rámci partnerství se společností Samsung Electronics Czech and Slovak uvede první dva příběhy, Zaklínač a Zrnko pravdy, v exkluzivní předpremiéře pro majitele telefonu Samsung Galaxy S4 zcela zdarma. Od 21. července mohou majitelé S4 stahovat ze Samsung Apps aplikaci Audiotéka.cz, ve které ihned po instalaci najdou celkem přes 3 hodiny fantasy dobrodružství. Premiéra prvních dvou audioknih na běžném trhu je naplánována na 21. srpen, další čtyři audioknihy se Zaklínačem Audiotéka postupně uvede v září a říjnu.

Aplikaci naleznete na Samsung Apps zde:

http://apps.samsung.com/earth/topApps/topAppsDetail.as?productId=000000436059

QR kód pro přímé stažení aplikace:
                             

 Audioteka.cz

Audiotéka je mezinárodní služba nabízející mobilní přístup k audioknihám, v současnosti působící v čtyřech evropských zemích. S aplikacemi Audiotéka pro chytré mobilní telefony a tablety, na platformách iOS (Apple), Android i Windows Phone, můžete audioknihy poslouchat skutečně kdykoliv a kdekoliv. Zároveň je možné pomocí počítače stáhnout nahrávky i v MP3 formátu. Za necelé dva roky svého působení v České republice má Audiotéka.cz v nabídce více než 1 500 titulů mluveného slova všech významných českých vydavatelů. Audiotéka je také vydavatelem audioknih předních českých autorů Michala Viewegha a Barbary Nesvadbové, i polského spisovatele Andrzeje Sapkowského. Přes 50 000 registrovaných uživatelů má v české Audiotéce svou virtuální „Poličku“ se všemi zakoupenými audioknihami i kapitolami zdarma, které si mohou dle potřeby neomezeně stahovat do mobilu, tabletu, počítače či MP3 přehrávače.

www.audioteka.cz

www.facebook.com/audioteka.cz

www.twitter.com/audioteka_cz

www.gplus.to/audioteka