Cisco a NetApp rozšiřují FlexPod portfolio o novinky pro datově náročnou pracovní zátěž

Praha 6. srpna – Společnosti Cisco a NetApp pokračují ve svém úsilí, aby infrastruktura datových center odpovídala dynamickým potřebám dnešních aplikací. Rozšířily proto nyní své kompletní portfolio FlexPod o nové ověřené koncepty. Hlavní novinkou je FlexPod Select pro specializované činnosti náročné na práci s daty. Portfolio FlexPod nyní zahrnuje FlexPod Datacenter (dříve FlexPod) pro podniková datová centra a poskytovatele služeb, FlexPod Express (dříve ExpressPod) pro středně velké podniky a FlexPod Select pro činnosti náročné na práci s daty. (TZ)

FlexPod reaguje na rostoucí potřebu propojení úložišť, sítí, aplikací a analytických nástrojů (například pro big data) do jediného vysoce automatizovaného a lépe reagujícího systému, který zvyšuje efektivitu a snižuje provozní náklady. Nová nabídka staví na společné vizi a strategii společností Cisco a NetApp o sjednocení celé škály aplikačních infrastruktur.

Představujeme FlexPod Select

FlexPod Select je první rodinou produktů v portfoliu FlexPod, která je určena pro specifickou pracovní zátěž, jako jsou například aplikace s vysokým výkonem. Zpočátku se nová kategorie zaměří na datově náročné požadavky Big Data aplikací založených na platformě Hadoop, a to například ve finančnictví, vládním sektoru, maloobchodní výrobě a dalších trzích. Organizace budou schopny FlexPod Select jednoduše implementovat a následně, když budou požadavky aplikací růst, také plynule škálovat.

Hlavní vlastnosti řešení

  • Rodina FlexPod Select kombinuje vysoce výkonné NetApp E-Series a FAS úložné systémy, servery Cisco UCS C-Series, switche Cisco Nexus a software pro správu Cisco do architektury, která snižuje dobu nutnou pro nahlédnutí do dat a zrychluje získání kýžených výsledků. FlexPod Select je prvním řešením v portfoliu, které obsahuje patentovanou platformu NetApp E-Series, čímž dodává potřebný výkon, hustotu a modulární flexibilitu pro širokou škálu činností náročných na práci s daty.

  • FlexPod Select with Hadoop je prvním řešením v této rodině, které pomáhá minimalizovat riziko při implementaci Hadoop ověřením open-source analytické platformy pro úložiště, výpočetní prostředky, konektivitu a správu.

Integrace Hadoop

  • FlexPod Select with Hadoop zahrnuje dvě ověřené konfigurace: FlexPod Select s CDH (Cloudera’s Distribution including Apache Hadoop) a FlexPod Select s HDP (Hortonworks Data Platform). Obě tyto konfigurace umožňují zrychlenou implementaci vysoce dostupného prostředí Hadoop na architektuře FlexPod Select.

Novinky v portfoliu FlexPod

Cisco a NetApp pokračují ve vylepšování portfolia FlexPod novými řešeními, která integrují nejlepší technologie ve své třídě od obou společností. Řešení FlexPod Datacenter nyní obsahují switch série Cisco Nexus 7000. Tato série poskytuje nejvyšší úrovně dostupnosti sítě pro nepřerušený provoz. Poskytuje také nejlepší škálovatelnost v oboru s 10 Gigabit Ethernetem o vysoké hustotě – podporuje až 768 10 GE portů. Konfigurace Cisco Nexus 7000 FlexPod umožňuje end-to-end Fibre Channel over Ethernet (FCoE) a nabízí možnosti DCI (Data Center Interconnect) pro implementace ve více datových centrech.

Navíc obě společnosti představují FlexPod Datacenter s funkcemi SnapProtect a poskytují tak komplexní řešení zálohy a obnovení disk-to-disk-to-tape (D2D2T) se specifickým návodem na implementaci pro různá populární nasazení, například s VMware, sdílením NAS či Microsoft Exchange.

Pro bližší informace o vylepšeních v portfoliu navštivte NetApp 360 nebo oficiální blog Cisco.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.