Přenos 1 GB dat se zrychlil 104násobně díky propojení Úschovny s Capsou

Praha, 14. srpen 2013 – Úschovna, nejznámější portál pro jednorázové zasílání dat, se oficiálně propojil se známým českým systémem pro online sdílení souborů a práci s nimi – Capsou. Nyní Úschovna nabízí uživatelům možnost trvalého uložení v cloudu, a to prostřednictvím Capsy. Jedním kliknutím se data přenesou přímo mezi servery, aniž by je musel uživatel zdlouhavě stahovat a nahrávat z jednoho portálu na druhý. Přenos objemných dat přitom trvá jen několik sekund. Nahrávání 1 GB dat z počítače do Úschovny trvá průměrně 26 minut. Z Capsy do Úschovny a naopak to je nyní 104krát rychleji. (TZ)

Nahrávání 1 GB dat z počítače do Úschovny trvá průměrně 26 minut. „Kopírování a odeslání stejně velké zásilky z Capsy do Úschovny proběhne do 15 sekund,“ říká Jan Raab, majitel obou služeb. Novinka vychází vstříc především uživatelům, kteří často odesílají stejná data různým příjemcům – katalogy s nabídkou služeb, studijní materiály, fotografie. Dosud totiž bylo nutno při každém odesílání nahrávat na Úschovnu znovu.

Na rozdíl od Úschovny Capsa uchovává data trvale

Capsa umožňuje třídění dat do složek, práci v týmu i nastavení uživatelských práv a data natrvalo uchová. Propojením s Úschovnou přináší uživatelům i možnost rychlého zaslání souboru ze svého účtu. Opět stačí jedno kliknutí a data z Capsy jsou připravena v Úschovně k odeslání.

Základní verze s 5 GB místa je pro 5 uživatelů zdarma

Propojení Úschovny a Capsy usnadní práci zejména ve firemní komunikaci, kdy je důležité přijaté soubory někde přehledně archivovat. Pokud klient Úschovny ještě nemá svůj účet v Capse, nevadí. Propojení umožňuje založit si nový účet před zkopírováním dat. Základní verze s 5 GB prostoru pro 5 uživatelů je zdarma, pro firmy nabízí Capsa cenově dostupné balíčky od 250 Kč měsíčně.

Platící uživatele Capsy navíc čeká na Úschovně příjemný bonus. Přestože jsou větší zásilky na Úschovně zpoplatněny, platící klienti je mohou posílat zdarma. Pokud uživatel za měsíc pošle více než tři zásilky o velikosti 2 GB, vyplatí se mu předplatit si nejlevnější tarif v Capse.

„Do budoucna chceme připravit widget, který umožní integraci Úschovny do libovolných webových stránek. Copycentra, tiskárny nebo fotosběrny pak budou moci svým zákazníkům nabídnout pohodlný způsob zasílání dat,“ nastiňuje Jan Raab další možnosti vývoje.

Více se o portále dozvíte na stránkách http://www.capsa.cz n

O portálu Capsa

Capsa.cz je webový systém pro trvalé sdílení dat v týmu a správu projektů. Jde o komplexní nástroj pro práci v týmu, jež mohou sdílet a společně pracovat se svými daty, ať už jde o klasické kancelářské soubory, o správu kalendářů s připomínkami, adresáře kontaktů, zasílání vzkazů nebo o správu úkolů. Velkou výhodou Capsa.cz je pak verzování dat, tedy možnost vrátit se kdykoliv k předchozí uložené verzi souboru.

Běžní uživatelé získají v základu již 11 GB zdarma a možnost automatického online zálohování vybraných složek díky aplikaci pro Windows.

Firemní uživatelé registrací získají až 3 TB prostoru, možnost přistupovat k datům vzdáleně přes FTP, webové rozhraní nebo síťový disk zobrazující se uživateli ve složce Tento počítač jako běžný disk. Capsa.cz garantuje dostupnost 99,5 % a má zavedenu telefonickou a e-mailovou technickou podporu v češtině.

Společnost také spravuje portál Úschovna.cz, nejznámější český server pro sdílení objemných datových zásilek v České republice. Více informací získáte také na http://www.capsa.cz.