Facebook s Ericssonem chtějí připojit 5 miliard lidí k internetu

Společnosti Ericsson (NASDAQ: ERIC): Na základě statistik z veřejně dostupných údajů ITU vyplývá, že k dnešnímu dni je na světě 2,7 miliardy lidí připojeno k internetu, což je asi jedna třetina z celosvětové populace. Roční nárůst připojení k internetu je okolo 9%. Takový trend je vzhledem k dnešní globalizované společnosti celkem pomalý. Současně však existuje více než 6 miliard mobilních připojení a je jisté, že i většina budoucích připojení k internetu proběhne  právě přes mobilní telefon. (TZ)
  • Facebook společně s Ericssonem a dalšími partnery chtějí zpřístupnit internet širokým masám

  • Společný projekt Internet.org chce připojit k internetu 5 miliard lidí na celém světě a měl by se dostat i do zemí třetího světa

  • Ericsson je v rámci celého projektu jediným dodavatelem infrastruktury a síťových řešení

Proto vznikl globální projekt Internet.org, jehož cílem je umožnit připojení zbývajícím dvěma třetinám světa a nastavit jim tak stejné příležitosti.

Zakládajícími členy projektu internet.org  jsou Facebook, Ericsson, Qualcomm, Samsung, Nokia, MediaTek a Opera. Partneři projektu plánují investovat do nástroje, který pomůže dramaticky zredukovat objem dat potřebný pro využívání aplikací a práce s internetem. Týká se to zejména vývoje datových archivátorů, rozvíjením schopnosti síti a budování systému efektivního ukládání dat, jakož i projektování datově nenáročných aplikací.

“Více než 100 let umožňuje Ericsson komunikaci pro všechny a dnes již více než 6 miliard lidí na světě má přístup k mobilnímu připojení,” řekl Hans Vestberg, prezident a generální ředitel společnosti Ericsson. “Jsme plně odhodláni podporovat vytváření zasíťované společnosti. Je to taková společnost, kde jsou všichni připojeni v reálném čase a jsou tak svobodni. Věříme, že cenově dostupné připojení k internetu zlepšuje životy lidí a pomáhá budovat udržitelnou planetu, a proto jsme rádi, že se můžeme účastnit internet.org iniciativy.”

„Vše, co pro tento projekt Facebook udělal, je možnost dát všem lidem na celém světě připojit se,” řekl Mark Zuckerberg. “V rozvojových zemích existují obrovské překážky připojení k internetu. Internet.org spojuje globální partnerství, které bude usilovat o překonání těchto výzev, včetně zajištění připojení na internet pro všechny, kteří si to v současné době nemohou dovolit.”

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2011 činily tržby naší společnosti 226,9 miliardy švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress