BenQ uvádí světově první LED monitor šitý na míru uživatelům CAD/CAM, výkonný 27“ BenQ BL2710PT

Praha 02. 09. 2013 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel digitálních lifestylových zařízení a expert na LED monitory, oznámila uvedení světově prvního LED monitoru navrženého speciálně pro uživatele CAD/CAM aplikací, model BenQ BL2710PT. (TZ)

Jedná se o produkt zaměřený na designéry, architekty a inženýry, jejichž práce je extrémně náročná na návrhářské animace, např. ve strojírenství, automobilovém a leteckém průmyslu, architektuře a stavitelství. Novinka nabízí nejvyšší obrazový výkon na úrovni 27“, rozlišení 2560×1440 WQHD, 100% sRGB, AHVA panel, podle potřeb uživatelů speciálně navržený BenQ CAD/CAM režim, Display Pivot OSD (On Screen Display) a technologii BenQ Flicker-free.

S vysokou hustotou pixelů přináší BenQ BL2710PT v porovnání s Full HD 1920×1080 monitorem o více než 77 % více pracovního prostoru a pozoruhodně precizní barvy. CAD/CAM mód je jedna z několika funkcí zabudovaných za účelem kalibrace barev pro zobrazení velmi detailních grafických informací, které splňují průmyslové standardy. Pro uživatele CAD/CAM programů specifický Display Pilot software umožňuje rychlé a jednoduché nastavení na obrazovce – OSD (On Screen Display). Součástí programu jsou i dvě unikátní funkce Auto Pivot, umožňující automatické otočení obrazu a Desktop Partition, rovnající veškerá otevřená okna. Stejně tak jako jiné BenQ monitory, obsahuje BenQ BL2710PT technologii Flicker-free, která s pomocí „De-flickering Backlight Circuit Controller“ eliminuje blikání na pozadí LED displeje ve všech úrovních světlosti, s cílem poskytnout co nejvyšší pracovní komfort.

Další charakteristické funkce BenQ BL2710PT:

  • Prezentační mód pro bezproblémové spojení monitoru s projektorem

  • Nastavitelná výška 150 mm pro vysokou ergonomii

  • Řada možností připojení: 2x USB 3.0 a 2x USB 2.0

  • Úzký rámeček pro lepší zobrazení při použití dvou a více monitorů

„Jsme velmi nadšeni, že můžeme představit BenQ BL2710PT. První na míru šitý profesionální CAD/CAM monitor pro celý svět,“ říká Peter Chen, General Manager vývojového centra BenQ. „Tento neuvěřitelný monitor je výsledkem naší těžké práce a rozsáhlého výzkumu, a představuje pro nás obrovský závazek. Velmi se těšíme na to, jakým způsobem bude přijat u zákazníků.“

BenQ BL2710PT bude na trhu k dispozici v druhé polovině záři 2013. Doporučená koncová cena pro Českou republiku činí 17 990 Kč s DPH, pro Slovenskou republiku 699 euro s DPH.

Pro více informací navštivte www.BenQ.cz

O společnosti BenQ Europe

BenQ Europe, regionální zastoupení společnosti BenQ Corporation, působí na hlavních evropských trzích včetně Rakouska, zemí Beneluxu, střední a východní Evropy, Francie, Německa, Itálie, severských zemí, Ruska, Španělska, Švýcarska a Velké Británie. V duchu hesla této značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“ nabízí BenQ Europe širokou škálu produktů s integrovanými technologiemi: digitální projektory, LCD monitory, LCD TV a digitální fotoaparáty. Díky spojení nadšení a profesionality, dokonalosti a realizace, péče a příspěvků je BenQ jedničkou na světovém trhu DLP® projektorů a patří mezi 3 firmy s největším podílem na trhu projektorů ve více než 22 zemích Evropy. Kromě toho je společnost BenQ Europe specialistou na LED monitory a patří mezi 5 firem s největším podílem na trhu monitorů v různých zemích.

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.