Stmívač, který umí zkrotit LED pásky

Holešov, 23. 9. 2013 – společnost ELKO EP přichází s novinkou, která udělá radost milovníkům moderního LED osvětlení. Stmívací aktor RFDA-73M/RGB umožňuje ovládat současně až tři jednobarevné nebo jeden RGB LED pásek. (TZ)

Stmívací aktor se ovládá prostřednictvím dálkového ovladače RF Pilot, dotykovou ovládací jednotkou RF Touch nebo pomocí aplikace pro chytré telefony iNELS Home Control, kterou si můžete stáhnout zdarma (na play.google nebo appstore). Aktor RFDA-73M/RGB je možné seskupovat s dalšími stmívači stejného charakteru, což dovoluje čarovat se světlem ve velkých místnostech nebo rovnou v celých objektech.

Pomocí ovládacího panelu je možné nastavit nejrůznější barevné světelné scény a po vypnutí se do paměti uloží poslední nastavená hodnota. Stmívač je určen pro ovládání až 3 nezávislých jednobarevných LED pásků a RGB LED pásků. Umí měnit jejich barvu, jas nebo přepnout do automatického režimu prolínání barev.

Zatížení jednotlivých kanálů je 3x 5 A, což v praxi umožňuje stmívání 10 m RGB LED pásků. Napájecí napětí zařízení a LED pásku musí být stejné – buď 12 V, nebo 24 V DC. Součástí balení je interní anténa SMA (M), externí anténu AN-E je možné objednat dodatečně.

Zařízení je součástí bezdrátového sytému inteligentní elektroinstalace iNELS RF Control, který lze libovolně dle momentálních potřeb uživatele rozšiřovat například o ovládání vytápění, žaluzií nebo spotřebičů. Vše pomocí stejného ovladače nebo aplikace pro chytré telefony, stačí si vždy dokoupit jen potřebný aktor.

Cena aktoru RFDA-73M/RGB v eshopu ELKO EP je 2408,- Kč s DPH.

 

Společnost ELKO EP je jedním z nejvýznamnějších evropských hráčů v oboru elektroinstalací. Sortiment společnosti prošel dynamickým vývojem, od prosté výroby klasických elektronických modulových přístrojů, přes vývoj a realizaci bezdrátového řešení až k sofistikovanému systému inteligentní elektroinstalace včetně řízení multimédií v celém domě. V roce 2011 dosáhlo ELKO EP tržby ve výši 341 milionů korun. V roce 2012 se stalo Firmou roku ve Zlínském kraji.

Informace o společnosti ELKO EP www.elkoep.cz, vše o produktu iNELS je na www.inels.cz nebo na https://www.facebook.com/#!/iNELSJednouNohouDoma