Air Telecom se stal členem Asociace provozovatelů mobilních sítí

Praha, 24. 9. 2013 – Český mobilní operátor Air Telecom se nově stal přidruženým členem Asociace provozovatelů mobilních sítí. Připojil se tak k dalším třem operátorům Telefónica, T-Mobile a Vodafone. Cílem je aktivně se podílet na rozvoji českého mobilního trhu z pozice čtvrtého mobilního operátora na českém trhu. (TZ)

„Stát se členem této asociace je pro nás logickou povinností jakožto vlastníka čtvrté mobilní sítě v České republice,“ uvedl předseda představenstva společnosti Air Telecom Martin Hes.

Air Telecom a.s. se na rozvoji českého mobilního trhu podílí aktivně již delší dobu. Od podzimu roku 2012 jako člen pracovní skupiny MNP (mobilní portability) připravoval spolu s trojicí operátorů realizaci nového procesu přenesení mobilního čísla a spuštění a provozu Referenční databáze přenesených mobilních čísel. V rámci této pracovní skupiny byl vytvořen i Kodex, který definuje standard služby přenesení mobilního telefonního čísla.

Ze členství vyplývají i další povinnosti, týkající se rozvoje a provozování veřejných mobilních telekomunikačních služeb, zejména aktivní účast při jednání pracovních skupin v otázkách bezpečnosti používání mobilních telefonů dětmi, bezpečnosti plateb přes mobil, propojení sítí, portability čísel či v otázkách regulace a legislativy. Další informace jsou k dispozici na webu Asociace provozovatelů mobilních sítí http://www.apms.cz/.

Více informací naleznete na stránkách http://www.airtelecom.cz

O mobilní síti U:fon

Mobilní síť U:fonjiž od roku 2007 nabízí rychlý a cenově dostupný mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky. Od června 2008 mohou zákazníci v této síti rovněž využívat mobilní hlasové služby. V roce 2010 pak poskytla síť U:fon jako první v ČR své zázemí novým virtuálním mobilním operátorům.

Provozovatel sítě U:fon, společnost Air Telecom,poskytuje své datové služby prostřednictvím technologií CDMA 2000 a EVDO revize A, jež je datovou sítí 3. generace,plně srovnatelnou s UMTS/HSDPA. Předností této technologie je oproti GSM sítím zejména zajištění širšího pokrytí signálem i s nižším počtem základnových stanic. Více na stránkách http://www.ufon.cz .

O mobilním operátorovi Air Telecom

Společnost Air Telecom, a. s., je od podzimu 2012 vlastníkem a provozovatelem mobilní sítě U:fon, stala se tak čtvrtým mobilním operátorem na českém trhu.S koupí sítě U:fon v roce 2012 získal mobilní operátor Air Telecom také významné telekomunikační know-how, zkušenosti z trhui zákaznickou bázi.

V roce 2013 se stal poskytovatelemslužeb v síti s nejběžnějším standardem GSM. Air Telecom v tomto roce rovněž posílilsvé obchodní zázemí na centrální i regionální úrovni a dále rozvíjí portfolio svých telekomunikačních služeb v sítích standardu CDMA a GSM.