Balesh Sharma vystřídá Muriel Anton v čele Vodafonu ČR

Praha, 24. září 2013 – Novým generálním ředitelem Vodafonu ČR se od
1. listopadu 2013 stane Balesh Sharma. Na této pozici nahradí
Muriel Anton, která ve Vodafonu působí jako generální ředitelka od roku 2008. Balesh Sharma přichází z pozice CEO ve Vodafonu Malta. (TZ)

Balesh Sharma nastoupil do Vodafonu v roce 2003. Před svou současnou rolí zastával několik pozic ve Vodafonu v Indii. V minulosti působil v manažerských pozicích ve společnostech BPL Mobile nebo Xerox a Ricoh.

Od února 2011 byl Balesh Sharma generálním ředitelem Vodafone Malta, kde má Vodafone nejspokojenější zákazníky ze všech operátorů na tamním trhu. Podařilo se mu také zvýšit tržní podíl ze 47 na 50 % a loni zvedl tržby o 8,5 %
i přesto, že Vodafone Malta jako čistě mobilní operátor soutěží na tamním trhu proti operátorům s širším portfoliem služeb.

Muriel Anton nastoupila do Vodafonu (tehdy Oskaru) na pozici viceprezidentky pro finance již v roce 2000. Jako členka nejvyššího vedení společnosti se podílela na rozjezdu třetího mobilního operátora na českém trhu, jeho vzestupu mezi nejdynamičtější mobilní operátory v Evropě a následném úspěšném prodeji skupině Vodafone. Před nástupem  do Vodafonu zastávala řadu vedoucích funkcí  v oblasti finančního plánování a řízení analýz v předních telekomunikačních společnostech v Kanadě, zejména v TELUS Corporation.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice v současnosti poskytuje služby pro více než tři miliony zákazníků. Od roku 2007 poskytuje společnost pod názvem Vodafone OneNet komplexní telekomunikační služby (hlasové i datové služby v pevné a mobilní síti) firemním zákazníkům jak ze soukromého, tak veřejného sektoru. Společnost je také aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Založila Nadaci Vodafone ČR, která je podle objemu rozdělených prostředků třetí největší firemní nadací v ČR a rozdělila za 6 let neziskovému sektoru více než 100 milionů korun. V roce 2010 Vodafone oslavil desetileté výročí na českém trhu netradiční kampaní Jsme stejná krevní skupina, kterou masivně propagoval bezplatné dárcovství krve a počátkem roku 2011 spustil První zelenou síť. Vodafone se opakovaně stal vítězem soutěží CSR Award a Top Filantrop v oblasti společenské odpovědnosti. Více informací na www.vodafone.cz