Studenti zvolili Schneider Electric mezi top 50 světově nejatraktivnějších zaměstnavatelů

Společnost Schneider Electric, globální specialista na energetický management, patří mezi 50 nejatraktivnějších zaměstnavatelů na světě. Vyplývá to z aktuálního indexu zvaného World’s Most Attractive Employers, který pravidelně sestavuje společnost Universum na základě průzkumu mezi studenty inženýrských programů. Schneider Electric obsadil 45. příčku. (TZ)

Vysokoškoláci považují firmu zajímavou zejména pro práci v oblasti energií a průmyslu. Společnost Universum sestavila žebříček na základě průzkumu mezi 200 tisíci studenty z 12 nejvyspělejších zemí, tedy Austrálie, Brazílie, Kanady, Číny, Francie, Indie, Japonska, Itálie, Ruska, Spojených států, Německa a Velké Británie.

Schneider Electric působí mimo jiné i v České republice, kde zaměstnává téměř tisíc lidí. Na tuzemském trhu oslavila společnost letos již dvacáté výročí. V rámci svého rozvoje rovněž podporuje tuzemské studenty. Aktuálně Schneider Electric sponzoroval projekt inteligentního domu Air House studentů ČVUT v rámci mezinárodní soutěže Solar Decathlon, která právě probíhá v Kalifornii. Společnost kromě poradentství svých odborníků poskytla studentům rovněž technické vybavení a ovládání domu, díky kterým dům přispívá ke své energetické soběstačnosti.

O Schneider Electric

Společnost Schneider Electric, světový specialista v energetickém managementu, nabízí integrovaná řešení napříč různými segmenty trhu. Zaujímá přední pozici v energetice a infrastruktuře, automatizovaných systémech pro průmysl a budovy a datových centrech. Silnou pozici má také v domovních elektroinstalacích. Společnost se zaměřuje na to, aby energie byla bezpečná, spolehlivá, efektivní, výkonná a ekologická.

Celosvětově působí Schneider Electric ve více než stovce zemí, kde zaměstnává přes 140 tisíc lidí. V roce 2012 dosáhl obrat celé skupiny 24 miliardy eur.

Schneider Electric se aktuálně umístil v prestižním žebříčku Nejobdivovanějších firem světa pravidelně sestavovaným časopisem Fortune. V segmentu elektroniky získal pátou pozici. Časopis Fortune připravuje žebříček již patnáct let, přičemž monitoruje 700 společností v 30 zemích světa. Hodnoceno je vždy 57 průmyslových odvětví, z každého z nich je pak vybráno 15 nejlepších a nejobdivovanějších společností.

www.schneider-electric.com