HP představuje firemní notebooky s novou úrovní mobility a ultrabookovou konstrukcí

PRAHA, 9. října 2013 — HP představilo nové modely elegantních firemních notebooků, které mění stávající vnímání standardu pro mobilní počítače, včetně bezpečných a spolehlivých modelů v provedení UltrabookTM(1) navržených pro splnění všech požadavků běžných firemních uživatelů či IT rozpočtů. (TZ)

Firmy se právě nacházejí uprostřed procesu transformace pracovního prostředí, v němž skokově roste poptávka zaměstnanců po stylových mobilních zařízeních, které umožní snadné a bezpečné připojení do firemní sítě – kdykoli a odkudkoli. Nová řada mobilních počítačů HP EliteBook a HP ProBook byla vyvinuta právě s ohledem na tyto požadavky: klade důraz na mobilitu, odolnost a vysokou úroveň zabezpečení, stejně jako na oku lahodící tenký profil a atraktivní design.

  • Notebooky řady HP EliteBook 800, včetně modelů 820, 840 a 850, jsou o 40 % tenčí a o 28 % lehčí oproti své předchozí generaci, přitom však nabízí všechny klíčové podnikové funkce, takže firmy mohou nabídnout notebook s parametry ultrabooku(1) všem svým zaměstnancům. Jsou navrženy pro časté cestování, vydrží 33 hodin provozu na baterie a vyhovují standardu MIL-STD 810G garantujícímu vysokou odolnost v terénu.(2,3)

  • V noteboocích HP EliteBooks je k dispozici nová inovativní technologie HP Sure Start.(4) Tvoří součást prostředí HP BIOSphere a byla vyvinuta ve spolupráci s HP Labs, centrální výzkumnou jednotkou HP. Stará se o automatické obnovení poškozených systémů BIOS, aby mohli uživatelé udržet pracovní produktivitu a snížit případné prostoje na minimum.

  • Notebooky řady HP ProBook 600, včetně modelů 640, 645 a 655, jsou robustnější, ale stylové, a nabízejí široký výběr podnikových technologií a osvědčených funkcí. V jejich výbavě nechybí skvělé high-definition (HD) displeje a bohaté možnosti připojení.

  • Pro potřeby zejména menších firem a IT rozpočtů byly vyvinuty notebooky řady HP ProBook 400, včetně modelů 430, 450, 455 a 470. Tyto elegantní a výkonné notebooky s vysokou výdrží jsou osazeny nejnovější 4. generací procesorů Intel® Core™ i3/i5/i7.(5)

  • Stylový hybridní notebook HP Spectre x2 Pro spojuje výhody precizně zpracované ultrabookové konstrukce, výkonu 4. generace procesorů Intel® CoreTM i3/i5 a možnosti používání jako samostatného tabletu díky odnímatelnému dotykovému displeji a odolným mechanickým úchytům.

  • Inovativní pouzdro HP Security Smart Jacket pro HP ElitePad podporuje mobilní autentizaci a zajišťuje bezpečné přihlášení mobilních uživatelů do podnikových sítí.

„IT oddělení firem se v současnosti potýkají s historicky nejvíce různorodou a technicky zdatnou pracovní silou, jejíž nároky na pracovní přístroje, které odrážejí osobitý styl i mnoho specifických požadavků na produktivitu, představují jedinečnou technologickou výzvu,“ řekla Yveta Holečková, produktová manažerka divize HP PPS. „HP je lídrem v oblasti transformace pracovního prostředí a nyní nabízí další inovativní mobilní počítače s důrazem jak na zabezpečení a spolehlivost, tak i na styl.“

HP EliteBook 800: Ideální společník na cesty

Notebooky řady HP EliteBook 800 jsou navrženy zejména pro podniková IT prostředí s důrazem na bezpečnost a funkce pro správu. Nabízejí vysokou přizpůsobivost různorodým požadavkům firem všech velikostí. Tato nová řada notebooků obsahuje vybrané modely s designem ultrabooku(1), a díky tenčímu a lehčímu provedení(6) je ideální pro používání na cestách. Sofistikovaný design kombinující velké plochy grafitové černi s akcenty meteorické šedi byl inspirován vysoce výkonnými sportovními automobily.

 

Notebooky EliteBook 800 splnily náročné testy standardu MIL-STD 810G(3) – poskytují výjimečnou odolnost a spolehlivost díky hořčíkové konstrukci doplněné několika prvky z hliníku. Volitelná podsvětlená klávesnice umožňuje pohodlnou práci i v horších světelných podmínkách. Odolná zdířka ethernetového portu zaručuje spolehlivé přímé připojení kabelu bez nutnosti používání redukce či speciálního adaptéru. Funkce HP Trust Circles navíc umožní přístup ke klíčovým souborům pouze oprávněným kontaktům.(7)

  • Model HP EliteBook 820 G1 je až o 35 % tenčí a 18 % lehčí oproti předchozí generaci a k jeho výbavě patří např. 12″ (30,5cm) displej, který se vešel do těla s hmotností pouhých 1,4 kg. Představuje výbornou volbu pro uživatele, kteří často cestují a potřebují lehký notebook s maximální výbavou.

  • Model HP EliteBook 840 G1 splňuje standard Ultrabook(1) a nabízí 14″ (35,6cm) displej s volitelným dotykovým provedením optimalizovaným pro provoz Windows® 8 v kombinaci s úžasnou výdrží baterie až 33 hodin při osazení druhou volitelnou baterií Slice Battery.(2)

  • Model HP EliteBook 850 G1 obsahuje velký 15,6″ (40cm) displej pro pohodlné prohlížení obsahu a nabízí volitelné provedení v designu Ultrabook(1). Je poháněn nejnovější generací architektury Intel a zabezpečen plnou výbavou portfolia HP Client Security.(8)

Technologie HP Sure Start(4): Automatická ochrana před BIOS útoky

Technologie HP Sure Start, vytvořená ve spolupráci s HP Labs, představuje nejnovější revoluční inovaci v oblasti podnikové bezpečnostní platformy HP a současně unikátní samoopravný nástroj pro BIOS. Tato hardwarově založená technologie je k dispozici v noteboocích nové řady HP EliteBook 800, v nichž detekuje malware, odstraňuje jej a poskytuje účinnou ochranu počítače před útoky na BIOS.

Funkce HP Sure Start Crisis Recovery Mode automaticky a okamžitě detekuje riziko útoku či poškození a nahrazuje poškozený datový blok s BIOSem čistou kopií ze zabezpečené části paměti – to vše během zhruba 30 sekund. Tato technologie umožňuje firmám účinně předcházet pracovním prostojům zaměstnanců a riziku nefunkčnosti počítačů následkem BIOS útoku, a pomáhá šetřit čas IT oddělení, který by jinak zabrala telefonická konzultace s linkou podpory nebo vyplňování servisních dokumentů. Díky tomu, že technologie je hardwarově založená, nabízí efektivní ochranu i proti novým typům BIOS útoků, které dosud nebyly identifikovány.

HP ProBook 600: Tenčí a tvrdší univerzál

Notebooky řady HP ProBook 600 nabízejí firemním zákazníkům bohatou konfigurovatelnost i výbavu plnou nejnovějších technologií, což umožňuje IT administrátorům provádět velmi přesná nastavení či zakoupit konfiguraci na míru specifickým potřebám jednotlivých uživatelů.

Volitelný modul 4G LTE WWAN umožní uživatelům se na cestách připojit i k vysokorychlostní mobilní síti, zatímco volitelná vysokokapacitní baterie se postará o dlouhou výdrž po celý pracovní den.(9) Ve výbavě lze najít i rozhraní USB 3.0 a DisplayPort 1.2 pro možnost pohodlné práce na externích monitorech s rozlišením HD+ či full HD, nechybí ani přídavné reproduktory.

  • Model HP ProBook 640 G1 se 14″ (35,6cm) displejem pohání nejnovější 4. generace dvoujádrových procesorů Intel Core i7, i5 nebo i3 se standardním napětím pro zajištění nejvyššího výkonu.(5)

  • Model HP ProBook 650 G1 produkuje krystalicky čistý zvuk v kvalitě DTS Sound+ a nabízí 15,6″ (40cm) HD displej.

  • Model HP ProBook 645 G1 je založen na nejnovějších čtyřjádrových a dvoujádrových 35W procesorech AMD,(10) obsahuje 14″ (35,6cm) displej a možnost dokování.(9)

  • Model HP ProBook 655 G1 přináší o 19 % tenčí provedení oproti předchozí generaci a skvělý vizuální výkon díky možnosti volby 15,6″ (40cm) full HD displeje a samostatné grafiky AMD Radeon HD 8000G.

HP ProBook 400: Vysoká odolnost skloubená se stylovým designem

Notebooky řady HP ProBook 400 prozatím nabízejí dvě modelové varianty – HP ProBook 450 G1 a HP ProBook 470 G1 – s nejnovější, vysoce výkonnou 4. generací procesorů Intel Core i3/i5/i7,(5) takže firemní uživatelé mohou pracovat rychleji. Model HP ProBook 450 G1 rovněž nabízí volitelné dotykové ovládání displeje v prémiové kvalitě, který je odolný proti rozbití, poškrábání, umazání či zachycení otisků prstů.

Modely HP ProBook 400 byly navrženy s důrazem na atraktivní vzhled, k čemuž využívají oblíbené barevné provedení v odstínu meteorické šedi s měkkou povrchovou úpravou těla v kombinaci s celokovovou klávesnicí. Řada ProBook 400 navíc podtrhuje stylový vzhled také atraktivním hardwarem, jakým je například volitelný hybridní pevný disk, který nabízí odezvu obvyklou pro SSD disk(11) při kapacitě tradičního pevného disku, volitelný modul 4G LTE(9,12,13) či HSPA+ WWAN(9,13,14), Skype (15) nebo zvuk ve špičkové kvalitě DTS Sound+.

HP Spectre x2 Pro

Nový hybridní notebook HP Spectre x2 Pro je nejen extrémně flexibilní a mobilní, ale nabízí hned dva přístroje v jediném těle – jednoduchým pohybem lze plnohodnotný ultrabook okamžitě proměnit na samostatný tablet, což umožňuje odolný mechanický úchyt. Firemní uživatelé mohou řešit i ty nejnáročnější výpočetní úlohy bez jakýchkoli prodlev díky rychlému prostředí a vysoké odezvě nejnovější 4. generace procesorů Intel® CoreTM i3/i5 v kombinaci s výkonným a energeticky nenáročným SSD diskem.

Jakožto jeden z nejlehčích a nejtenčích hybridních notebooků s celohliníkovou konstrukcí a atraktivními barevnými variantami nabízí HP Spectre x2 Pro rovněž technologii HP CoolSense, která zajišťuje regulaci jeho teploty na základě aktuálního využívání a okolního prostředí.

HP Security Jacket: Spolehlivější identita a ochrana sítě pro HP ElitePad

Nové tenké a lehké pouzdro HP Security Jacket rozšiřuje základní funkcionalitu firemního tabletu HP ElitePad se systémem Windows 8. Umožňuje bezpečný přístup k firemní síti pouze autorizovaným uživatelům. Je ideální pro státní správu, zdravotnictví a další korporátní prostředí vyžadující nejvyšší míru zabezpečení. Security Smart Jacket vyhovuje standardu TAA a obsahuje čtečku karet Smart Card Reader(16) podporující šifrování FIPS 140-2 či volitelnou čtečku otisků prstů; obě varianty splňují normu FIPS-201.

Pouzdro rovněž obsahuje rozhraní USB 3.0 a HDMI, která rozšiřují možnosti připojení periferií a zvyšují uživatelský komfort. Je provázáno se softwarem HP Device Access Manager s autentizací Just In Time, který mj. dokáže zajistit USB port pro omezené používání či jej zpřístupnit pouze autorizovaným uživatelům. Přes USB port lze po autentizaci také připojit externí paměťová zařízení. HP Security Jacket je kompatibilní s dokovacím slotem tabletu HP ElitePad a díky podpoře dvoudisplejového zobrazení nabízí vyšší uživatelský komfort práce.

Ceny a dostupnost(17)

  • Notebooky řady HP EliteBook 800 budou dostupné na konci října od 23 290 Kč s DPH.

  • Notebooky řady HP ProBook 400 G1 jsou již v prodeji s cenou od 13 890 Kč s DPH.

  • Notebooky řady HP ProBook 600 budou dostupné na konci listopadu od 14 990 Kč s DPH.

  • Model HP Spectre x2 Pro vstoupí na trh v zemích EMEA během listopadu s prodejní cenou od 999 eur. Dostupnost v České republice zatím nebyla stanovena.

  • Pouzdro HP Security Jacket pro HP ElitePad se začne prodávat v průběhu listopadu, cena na českém trhu bude stanovena později. Předpokládaná cena v zemích EMEA bude 279 eur za model s integrovanou čtečkou karet, resp. 499 eur za model se čtečkou otisků prstů.

O společnosti HP

HP vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa, které zahrnuje špičkové produkty z oblasti tiskových řešení, osobní výpočetní techniky, softwaru, služeb a IT infrastruktury, je pečlivě vyvíjeno pro řešení problémů zákazníků. Více informací o společnosti HP (NYSE: HPQ) je k dispozici na webu www.hp.cz.

  1. Ne všechny konfigurace splňují definici provedení Ultrabook.

  2. Vyžaduje samostatné zakoupení velkokapacitní baterie, konfiguraci s Intel HD grafikou a volitelný SSD disk. Výdrž baterie se v prostředí Windows 7 liší v závislosti na mnoha faktorech včetně konkrétních modelů, konfigurací, spuštěných aplikací, funkcí, způsobu používání, bezdrátového připojení či nastavení řízení spotřeby. Maximální kapacita baterie bude přirozeně klesat s časem a četností používání. Více informací je k dispozici na webu www.bapco.com.

  3. Řada HP EliteBook úspěšně prošla testy standardu MIL STD 810G, zaměřenými na odolnost proti náhodným pádům, nárazům, vibracím, prachu, extrémním nadmořským výškám, vysokým či nízkým teplotám a teplotním šokům. Testování nebylo určeno k prokázání vhodnosti pro armádní nasazení. Výsledky testu nejsou zárukou dosažení stejného výkonu během případných budoucích testů při stejných testovacích podmínkách.

  4. Technologie HP Sure Start je dostupná pouze u notebooků HP EliteBook 800 a pracovních stanic ZBook. Samoopravné schopnosti jsou zaměřeny na následky BIOS útoků; některé útoky mohou vyžadovat ruční obnovení systému BIOS.

  5. Technologie Multi-Core je navržena tak, aby zvyšovala výkon vybraných softwarových produktů. Ne všichni zákazníci či softwarové aplikace musejí využitím této technologie získat výhodnější provozní podmínky. 64bitové výpočty na architektuře Intel® vyžadují počítač s procesorem, chipsetem, BIOSem, operačním systémem, ovladači a aplikacemi podporujícími architekturu Intel® 64. Procesory nebudou správně pracovat (včetně 32bitových operací) bez nastavení podpory architektury Intel® 64 v BIOSu. Výkon se bude lišit v závislosti na konkrétní konfiguraci hardwaru a softwaru. Číslování společnosti Intel neurčuje úroveň výkonu.

  6. Ve srovnání s předchozími modely.

  7. Funkce HP Trust Circles, pokud je přístupná, umožňuje nadefinovat až 5 skupin uživatelů (tzv. Trust Circles) po 5 kontaktech. Po nadefinování kontaktů zajišťuje funkce HP Trust Circles přístup ke klíčovým souborům pouze vybraným kontaktům. Pro využívání neomezeného množství skupin Trust Circles a členských kontaktů je zapotřebí funkce Circles Professional. K dispozici je také Trust Circles Reader, který umožňuje kontaktům akceptovat pozvánky a připojit se do skupin Trust Circle. Je vyžadován operační systém Windows. Funkce Trust Circles by měla být k dispozici během podzimu 2013.

  8. HP Client Security vyžaduje operační systém Windows.

  9. Prodává se samostatně jako volitelné příslušenství.

  10. Tato konfigurace vyžaduje samostatné zakoupení 64bitového operačního systému a 64bitový software, aby bylo možné plně využít výhod 64bitového zpracovávání výpočetních operací v rámci technologie AMD. Vícejádrové výpočetní operace probíhající na AMD technologiích jsou navrženy pro zvýšení systémového výkonu. Vzhledem k široké škále dostupných softwarových aplikací se výkon bude lišit. Číslování společnosti AMD neurčuje úroveň výkonu.

  11. Hybridní pevný disk s kapacitou 500 GB bude dostupný v modelech HP ProBook 440, 450 a 470, SSD disk bude dostupný v modelu HP ProBook 430.

  12. Technologie 4G LTE není dostupná ve všech regionech a lze ji využívat pouze s notebooky založenými na procesorech Intel. Moduly 4G LTE a HSPA+ WWAN nejsou k dispozici pro model HP ProBook 470 G1.

  13. Širokopásmové připojení je volitelné a jeho využívání vyžaduje uzavření samostatného kontraktu u poskytovatele internetových služeb. Ověření dostupnosti a pokrytí širokopásmového připojení lze získat u jednotlivých poskytovatelů služeb.

  14. 3G modul je dostupný pouze na vybraných trzích.

  15. Vyžaduje připojení k internetu.

  16. Vyžaduje produkty Smart card a smart card middleware prodávané samostatně. Bezpečnostní software třetích stran lze zakoupit samostatně.

  17. Předpokládané koncové ceny. Aktuální ceny se při uvedení na trh mohou lišit.
Tagged