Mobil od ČEZ si každý zákazník sám ušije na míru, a navíc bez závazků

Skupina ČEZ vstupuje mezi velkou trojku mobilních operátorů s pružnější a průhlednější nabídkou. Mobil od ČEZ je určen tomu, kdo hledá výhodné tarify a služby, ale nechce se vázat a platit za to, co nevyužije – od nynějška tedy žádné časově vázané paušály ani dodatečné poplatky! Stávající zákazníci ČEZ Prodej navíc můžou esemeskovat v síti ČEZ úplně zdarma a tuto výhodu mohou sdílet až se třemi svými přáteli. (TZ)

Skupina ČEZ se vydává za hranice svého dosavadního působení, vstupuje na trh s mobilní telefonií, a to jako mobilní virtuální operátor. „Je to logické vyústění našich obchodních aktivit. Chceme přinášet služby, které jsou pro zákazníky důležité. Mezi ně patří i mobilní telefonie. Většinu lidí neomezené tarify velkých operátorů neoslovily. A právě pro tyto zákazníky je tu Mobil od ČEZ. Nabízíme jim širokou síť Zákaznických center, kde si na jednom místě mohou vyřídit účet za elektřinu, plyn, teplo, a nyní i mobil,“ vysvětluje výhody nového produktu Daniel Beneš, generální ředitel a předseda představenstva ČEZ. Nabídka však není omezena pouze na stávající zákazníky společnosti ČEZ Prodej, novou službu si může za stejně výhodných podmínek sjednat každý zájemce z řad domácností i drobných podnikatelů.

Zákazník si může k základnímu tarifu „Platím, jak volám“, který je bez poplatků, aktivovat další hlasové a datové balíčky. Vždy tedy platí jen za to, co skutečně využije. Za 200 Kč měsíčně získá hlasový balíček „Volám občas“ se sto volnými minutami. Ten, kdo je zvyklý volat více, si vybere balíček „Volám rád“ za 340 Kč, který obsahuje rovnou dvě stě volných minut do všech sítí. Samozřejmostí pak je i výběr datových balíčků. Ke všem hlasovým i datovým balíčkům patří automaticky telefonování v síti ČEZ zcela zdarma. SMS zdarma získávají všichni stávající zákazníci ČEZ Prodej. Mohou jimi obdarovat i své tři přátele, kteří také využívají služby Mobilu od ČEZ. „Mobil

od ČEZ využije celá rodina – pro rodiče může být nejvíce užitečné volání, zatímco děti ocení spíše data. Naše nabídka je velmi pružná, aktivace či změny balíčků probíhají okamžitě,“ uvádí Zuzana Řezníčková, exekutivní ředitelka pro Retail a SME ČEZ Prodej. Nabídka doplňkových služeb je stejně široká jako u jiných operátorů – samozřejmostí jsou MMS, roaming či převedení původního čísla.

Výdaje za volání a data ohlídá služba Infolimit, která zákazníka formou SMS upozorní na vyčerpání nastaveného finančního limitu. Zdarma je k dispozici Hlasová samoobsluha s operátory, která je dovolatelná z Mobilu od ČEZ na čísle *84. Obsluhovat Mobil od ČEZ lze též na Zákaznické lince 840 840 840, na Zákaznických centrech Skupiny ČEZ či přes internetovou samoobsluhu na www.cez.cz. Na všech těchto místech je možné si také Mobil od ČEZ zřídit.