Smartphone ZTE Blade Q: čtvrtý mušketýr ZTE pro předvánoční trh

Praha 5. listopadu 2013 – Společnost ZTE, významný světový výrobce mobilních telefonů a příslušenství doplní předvánoční nabídku svých zařízení na českém trhu o nového člena. Stane se jím 4,5“ přístroj ZTE Blade Q. Přístroj střední třídy za atraktivní cenu zaujme zejména mladší uživatele. Na pultech obchodů se spotřební elektronikou a v předních e-shopech se objeví v průběhu listopadu 2013. (TZ)

ZTE Blade Q představuje rozumnou alternativu pro uživatele, kteří chtějí dobře vybavený přístroj za atraktivní cenu. Telefon vsází na výrazně zaoblený design v atraktivní bílé barvě se stříbrnými prvky. Blade Q je co do velikosti prostřední smartphone z rodiny tří nových modelů Blade. Kromě něj ZTE nabízí také Blade Q Mini (4“ displej) a Blade Q Maxi (s úhlopříčkou 5“).

ZTE Blade Q nabídne dostatečně rozměrný displej o velikosti 4,5“ s rozlišením FWVGA. Stejně jako u všech aktuálních modelů mobilních telefonů ZTE poskytuje obrazovka díky IPS panelu nadstandardní čitelnost a široké pozorovací úhly. Motorem přístroje je dvoujádrový procesor s taktem jader 2x 1,3 GHz a operační paměť o velikosti 1 GB. Uživatelské aplikace, hry a multimédia pojme vnitřní úložiště s kapacitou 4 GB. Více lze získat díky paměťovým kartám rozšířeného standardu microSD. Momentky mohou uživatelé zachytit díky vestavěnému fotoaparátu s rozlišením 5 Mpx, video lze natáčet v HD kvalitě. Pro video hovory a Skype je k dispozici také přední VGA kamera.

ZTE Blade Q pohání operační systém Android ve verzi 4.2 (Jelly Bean). Díky němu má uživatel jistotu přehledného a rychlého ovládání a tisíce možností k úpravě vzhledu systému k obrazu svému. Již po vybalení obsahuje telefon desítky nejužitečnějších aplikací pro multimédia, zábavu, práci či navigaci. Spoustu užitečných rozšíření lze dále nalézt na digitálním tržišti Google Play zcela zdarma, případně za drobný poplatek.

ZTE Blade Q na českém předvánočním trhu doplní již prodávané modely ZTE Grand S Flex, ZTE Blade V a chystaný chytrý mobilní telefon prémiového brandu Nubia Z5 mini. Cena přístroje ZTE Blade Q se bude pohybovat pod hranicí 4 000 Kč. Telefon bude k dispozici na volném trhu u všech dobrých prodejců spotřební elektroniky. Distributorem pro Českou republiku je společnost SETOS.

Přehled technických parametrů telefonu ZTE Blade Q

Rozměry: 135,5 × 67,8 × 9,8 mm

Hmotnost: 140 gramů

Displej: 4,5″, kapacitní, IPS panel, 16M barev, rozlišení 480 x 854 px (FWVGA)

Baterie: Li-Ion, 1800 mAh

Datové funkce: GPRS: ano, EDGE: ano, HSPA+: DL 21 Mb/s, UL 5,76 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0

Podporované sítě: GSM: 900/1800/1900 MHz, UMTS: 900/2100 MHz

Navigace: vestavěná GPS: ano (A-GPS), Google Maps

Paměť: 1 GB RAM, 4 GB ROM rozšiřitelná kartami microSDHC (až 32 GB)

Čipová sada, procesor: MT6572, ARM Cortex A7, Dual-Core (1,3 GHz)

Fotoaparát: 5 MPx, CMOS, autofocus, vyvážení bílé, macro, LED blesk video 720p

přední VGA kamera

Operační systém: Android 4.2

Obsah balení: ZTE Blade Q, baterie Li-Ion 1 800 mAh, nabíječka 100-240 V, datový a nabíjecí kabel (microUSB), stereo sluchátka (3,5 mm), dokumentace

O společnosti ZTE CZECH

ZTE CZECH s.r.o. je českým zastoupením významného světového výrobce mobilních telefonů, ZTE Corporation. Mezi prodejní úspěchy ZTE patří smartphony s operačním systémem Android, např. ZTE Skate Pro, ZTE Grand S Flex, ZTE Blade V nebo ZTE Blade G.

Produktové portfolio ZTE v České republice doplňují tablety, a dále USB modemy pro mobilní internet, nově i v síti nové generace LTE (Long Term Evolution).

Kromě přístrojů pro uživatele nabízí i kompletní infrastrukturní řešení pro pevné i mobilní telefonní sítě.

Více informací získáte na stránkách http://ztedevices.cz/.

O společnosti ZTE Corporation

ZTE (Zhong Xing Telecommunication Equipment) je čínská společnost podnikající v oboru komunikačních technologií. Nabízí kompletní infrastrukturní řešení pro kabelové i bezdrátové počítačové sítě, pevné i mobilní telefonní sítě, videokonference, optický přenos signálů a další. Mimo to se zabývá i vývojem sítí nové generace (LTE) a stává se významným celosvětovým výrobcem mobilních telefonů. ZTE nyní již patří 4. pozice největšího celosvětového dodavatele mobilních telefonů podle počtu prodaných kusů. ZTE spolupracuje s více než 500 operátory ve více jak 120 zemích světa.

Společnost byla založena roku 1985 a dnes patří k největším v Číně. Její sídlo se nachází ve městě Shen-Zhen. V roce 2013 zaměstnává ZTE ve světě okolo 85 000 lidí. ZTE Corporation založila několik výzkumných a vývojových pracovišť, a to ve Francii, v USA, ve Švédsku, Indii, Pákistánu a v Číně.

Více informací získáte na stránkách http://www.zte.com.cn.