Teko Technology: Optimální barevná kancelářská multifunkce. M475dn duplexní s Wi-Fi a podporou mobilního tisku

Praha, 13. listopad 2013 – Multifunkční zařízení se stávají ústředním bodem správy dokumentů v malých firmách i velkých podnicích. Enormně vzrůstá potřeba cloud computingu v České republice s oběhem a „tiskem“ elektronických dokladů, resp. jejich zachováním v elektronické podobě a sdílením, jež tyto tiskárny podporují.  Obliba je přímo úměrná poptávce firem, které snižují spotřebu a tím i náklady na tisk. (TZ)

Hitem je podle společnosti Teko Technology, předního tuzemského výrobce a distributora kancelářské techniky, multifunkce HP LaserJet Pro 400 M475dn. Stroj je podle odborníků uživatelsky velmi přívětivý, splňuje náročnější parametry pro kancelářskou práci i převod papírových listin do elektronické podoby a možnost přeposlání přednastavenému adresátovi přes email. Objem tisku se tím výrazně sníží.

„Tiskárna splňuje náročnější parametry pro kancelářskou práci, tisky nejrůznějších dokladů formátu A4, kopírování i skenování. Velmi hojně je využíván převod papírových listin do elektronické podoby a jejich možnost přeposílání rovnou do e-mailu zvolenému/přednastavenému adresátovi,“ upozorňuje Petr Kempa, produktový manažer Teko Technology s tím, že pomocí funkcí multifunkční tiskárny se sníží objem tisku a většinu dokumentů lze zpracovat do elektronické podoby.

Nejen podpora duplexu

Dalšími výhodami je automatická možnost duplexního tisku, popřípadě využívání oboustranného barevného skenování duplexně vytištěných dokumentů, což umožňuje pohodlný podavač dokumentů.

Ovládání je podle vlastních zkušeností Petra Kempy z Teko Technology snadné a intuitivní pomocí dotykového displeje.

Z předního podavače umí tiskárna tisknout na různé formáty obálek a jiných druhů papírů apod.

Neocenitelná je i možnost souběžného používání stroje více lidmi najednou, kdy jeden si tiskne nějaké dokumenty a druhý může skenovat a odesílat naskenované dokumenty kamkoli, aniž by se jakkoli omezovali nebo stáli frontu.

Doporučení pro správnou volbu tiskárny

„Hlavním kritériem pro volbu této tiskárny je počet předpokládaných tisků za měsíc. Pro běžnou zátěž v kanceláři bohatě dostačuje, kdo ale tiskne více, než výrobce tiskárny doporučuje, je třeba sáhnout po vyšší třídě stroje s vyšším měsíčním zatížením,“ říká Petr Kempa.

Podpora funkce ePrint

Služba HP ePrint podporuje díky technologii cloud computingu tisk z libovolného místa a v kteroukoli denní dobu, z mobilního telefonu, notebooku nebo jiného mobilního zařízení. Řešení využívá možnosti takzvaného cloudu a vychází z technologie zcela odlišné od běžných řešení tisku přes Wi-Fi a Bluetooth, jelikož se informace zasílají e-mailem a od mobilního zařízení se nevyžaduje přímá komunikace s tiskárnou. „Tímto způsobem odpadá nutnost, aby byl uživatel v blízkosti tiskárny. Zároveň nemusí mít na svém zařízení nainstalované ovladače tiskárny pro operační systémy,“ upozorňuje Petr Kempa.

Tisknout tak lze i například na cestách, nebo z tolik oblíbené „home office“. Nebo tisknout přímo do ERP systému a vytisknout si fyzicky dokument tehdy, kdy bude potřeba. Není tak nutné jej fyzicky ihned tisknout, třídit a dlouho skladovat, než bude potřeba a znovu jej procesně, někdy bohužel složitě, v archivech dohledat.

Srovnání přenosových technologií

Bezdrátová technologie Bluetooth dokáže propojit dvě zařízení na vzdálenost do 10 metrů. Značným omezením je nevalná rychlost, s jakou přes ni data vzduchem putují. Hodí se tedy spíše k tisku dokumentů v nižším rozlišení.

K Wi-Fi „vysílači“ lze připojit notebooky, mobily, tablety, herní konzole a spoustu dalších moderních hraček, stejně jako tiskárny. Můžete tak napřímo propojit chytré zařízení a přenášet data. Mezi takto propojenými zařízeními se vytvoří virtuální „kabel“, který poskytuje násobně vyšší rychlosti přenosu dat než Bluetooth.

Pod pojmem cloud computing je možné si představit využívání cizích kapacit, ať už jde o hardware, nebo software, které jsou dodávány uživateli jako služba prostřednictvím počítačové sítě, dnes nejčastěji přes internet. Existuje velké množství typů podporovaných služeb. Poskytována může být úložná kapacita i celá výpočetní infrastruktura. Poskytovat lze aplikace, které si uživatel již nemusí stahovat do počítače a ke kterým se připojuje prostřednictvím internetového prohlížeče. Modely s funkcí ePrint jsou postaveny na připojení ke službě Google Cloud Print. Stačí použít libovolné aplikace podporované službou.

Ekonomický provoz lze zaručit náplněmi TEKO®

Výhodou může být i varianta černých tonerů ve dvou kapacitách, kdy si můžu zvolit podle předpokládaných tiskových úloh, zda si uživatel pořídí nízkou nebo vysokou kapacitu černého toneru.

Používané tonery:

  • HP Toner Cart Black No.305A, CE410A, 2.200s, TEKO®

  • HP Toner Cart Black No.305X, CE410X, 4.000s, TEKO®

  • HP Toner Cart Cyan No.305A, CE411A, 2.600s, TEKO®

  • HP Toner Cart Magenta No.305A, CE413A, 2.600s, TEKO®

  • HP Toner Cart Yellow No.305A, CE412A, 2.600s, TEKO®

Předností tonerů  TEKO® je pevné balení a pro přepravu použitý AirBag proti poškození při otřesech, vlhkosti a osvětlení optického válce, což je jedna z hlavních součástí náplní. Vše z produkce výrobců z UK a USA. Tonerový prach je s velmi jemným zrnem, který nepoškozuje povrch ani optického válce, ani jiných dílů, které jsou součástí toneru. Prach splňuje přísná kritéria o zdravotní nezávadnosti v rámci norem EU. Při tzv. zapékání toneru nedochází k uvolňování nebezpečných látek do ovzduší. Toner je tedy absolutně bezpečný.

Každý toner je jedinečným výrobkem se svou individuální historií skrytou pod specifickým čárovým kódem, čímž je zákazníkovi zaručena originalita, ekonomický a šetrný tisk a zároveň vysoká profesionalita při výrobě i následných doprovodných službách. Výměna toneru je velmi jednoduchá. Na zakoupenou tiskárnu drží firma záruku a realizuje jak záruční, tak pozáruční servis tiskárny.

Více informací můžete získat na http://www.teko-toner.cz.

O TEKO TECHNOLOGY s.r.o.

Společnost TEKO TECHNOLOGY je přední český specialista na profesionální renovace tonerů, kazet a pásek do laserových, inkoustových a jehličkových tiskáren, kopírek a faxů. Na českém trhu působí od roku 1998 a od té doby získala desetitisíce spokojených zákazníků. Vyrábí vlastní značku tonerů TEKO, které jsou zcela kompatibilní se zařízeními značek, Brother, Canon, Epson, HP, IBM, Lexmark, Konica, Kyocera, Lanier, Minolta, Mita, Oki, Olivetti, Panasonic, Philips, Printronix, Ricoh, Samsung, Sharp, Star, Tally, Tektronix, Toshiba, Utax a Xerox.

Svým zákazníkům nabízí TEKO TECHNOLOGY s.r.o. možnost odběru zboží na sedmi místech po České republice, dále odbornou pomoc na všech prodejnách a dopravu objednaného zboží zdarma. Všechny prodávané výrobky jsou šetrné k životnímu prostředí a jsou vyrobeny z recyklovatelných materiálů. Zárukou kvality služeb TEKO TECHNOLOGY s.r.o. jsou oborové certifikáty ČSN EN ISO 9001:2009. Více informací naleznete na stránkách http://www.teko-toner.cz