Sophos uvádí novou verzi řešení pro správu mobilních zařízení

Praha – 18. listopadu 2013 – Společnost Sophos oznámila vydání nové verze svého oceňovaného řešení pro správu mobilních zařízení, Sophos Mobile Control. Tato nejnovější verze řešení oprávněně považovaného za nejlepší ve své třídě umožňuje organizacím všech velikostí využívat mobilní zařízení jednoduše, bezpečně a spolehlivě. Bez ohledu na to, zda jde o iPhone, Windows Phone nebo o zařízení s operačním systémem Android. (TZ)

Společnost Sophos novou verzí svého nástroje pro správu mobilních zařízení reaguje na požadavky trhu, které souvisí především s nárůstem počtu využívaných koncových zařízení vlastněných zaměstnanci. Tedy zařízení v rámci konceptu BYOD. Samozřejmě tato novinka reaguje i na stále obtížnější bezpečnostní situace, ve kterých se firmy nacházejí. Verze Sophos Mobile Control 3.6 obsahuje snadno ovladatelnou webovou konzoli, která je dostupná jak v podobě klasického software v režimu on-premise, tak i jako služba v režimu SaaS. Tato webová konzole umožňuje nejen chránit data využívaná mobilními zařízeními, ale tato data i zařízení efektivně spravovat.

Pomocí webové konzole mohou organizace řídit přístup mobilních zařízení k firemním systémům, a to včetně využití funkcí nejnovějšího operačního systému iOS7, které umožňují například lepší oddělení osobních a firemních dat. Firemní zákazníci navíc mohou dosáhnout výrazných úspor, a to díky podpoře programu hromadných nákupů. Webová konzole řešení SMC 3.6 si na zařízeních s operačním systémem Android velmi dobře rozumí i s aplikací Touchdown. Nová verze Sophos Mobile Control umožňuje IT oddělením, aby si v souvislosti s mobilními zařízeními jednoduše vynutily dodržování jak legislativních pravidel, tak i firemních bezpečnostních politik.

Nová verze Sophos Mobile Control podporuje operační systémy Windows Phone 8, Android a iOS 7, nejnovější mobilní operační systém společnosti Apple. Ten je v současné době využíván na více než 200 milionech zařízení.

„Vývoj boje s kybernetickými zločinci ukazuje, že problematika bezpečnosti opravdu nezná hranic. Proto organizace všech typů vyžadují řešení, které by umožnilo ochranu jejich lidí i informací před rostoucím počtem stále nebezpečnějších hrozeb,“ říká viceprezident John Shaw zodpovídající ve společnosti Sophos za produkty pro ochranu koncových uživatelů. „Náš Sophos Mobile Control je ucelené řešení, které umožňuje dostatečnou ochranu mobilních zaměstnanců. Jsem velmi rád, že našim zákazníkům můžeme s ochranou jejich mobilních zařízení pomoci.“

Více informací o řešení Sophos Mobile Control naleznete na adrese http://www.sophos.com/mobile.

Dostupnost

Nová verze Sophos Mobile Control 3.6 je v tuto chvíli již dostupná. Zájemci si toto řešení pro správu mobilních zařízení mohou vyzkoušet jak v režimu hostované služby, tak i v podobě klasického software v režimu on-premise.

Ilustrační obrázek SMC ke stažení zde.

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné služby síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, webových prezentací, elektronické pošty i mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs.

Společnost Sophos sídlí v americkém Bostonu a v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.