Investorem roku 2012 je společnost Eaton Elektrotechnika

Praha, 20. listopadu 2013 – Společnost Eaton Elektrotechnika s.r.o. získala ocenění agentury CzechInvest Investor roku 2012 v oblasti výzkumu a vývoje. Vítězem se Eaton stal díky otevření globálního Inovačního centra v rámci Vědeckotechnického parku v Roztokách u Prahy. Zařízení je prvním Inovačním centrem společnosti v Evropě. Jeho cílem je vývoj energeticky účinných a ekologicky šetrných napájecích systémů. V současnosti v něm pracuje 40 lidí, v příštím roce je předpokládáno navýšení stavu zaměstnanců na 70 a cílový stav má být téměř 300 odborníků.  (TZ)

První Inovační centrum společnosti Eaton v Evropě

Společnost Eaton vyhrála ocenění díky otevření nového Inovačního centra na počátku roku 2012, které je součástí Vědeckotechnického parku v Roztokách u Prahy. Inovační centrum je první tohoto druhu v Evropě a páté na světě (Indie, Čína a dvě v USA). Cílem nového zařízení je realizace moderních výzkumů se zaměřením na vývoj energeticky účinných napájecích systémů a elektrifikaci dopravních prostředků a leteckých aplikací.

Uplatnění pro téměř 300 odborníků

V současné době Eaton v rámci Inovačního centra zaměstnává přes 40 odborníků, příští rok se předpokládá navýšení na 70 lidí a plánovaný cílový stav je přibližně 300 vysoce kvalifikovaných odborníků během příštích čtyř až pěti let.

Klíčovými partnery vysoké školy v ČR

Klíčovými partnery Vědeckotechnického centra společnosti Eaton v oblasti výzkumu, vývoje a kvalifikovaných pracovníků jsou přední vysoké školy v ČR s technologickým zaměřením: ČVUT v Praze, VUT v Brně a Matematicko-fyzikální fakulta UK.

Spolupráce s předními firmami

Nové Inovační centrum bude vyvíjet technologie, jež jednak přispívají ke snížení emisí uhlíku a jednak napomáhají k výraznému snížení provozních nákladů v energeticky náročných odvětvích od dopravy po IT.  Inovační centrum bude spolupracovat s místními společnostmi jako jsou Škoda Auto, E.ON, České dráhy, HP nebo VW Group, pro něž bude vyvíjet nové technologie v oblasti správy napájení, které učiní elektrické, hydraulické i mechanické pohony bezpečnějšími a úspornějšími.

Investor roku 2012 podle agentury CzechInvest

O nejvýznamnějších investorech v jednotlivých kategoriích rozhodovala řada faktorů, mezi nimi například celkový objem investice, počet nově vytvořených pracovních míst nebo přínos pro region, v němž firma operuje. Umístění pak měla na starosti odborná porota složená ze zástupců agentury CzechInvest, Sdružení pro zahraniční investice – AFI, Ministerstva obchodu a průmyslu ČR a Ministerstva financí ČR.

„Jsme velmi potěšeni, že naše inovační centrum získalo za rok 2012 toto prestižní ocenění. Osobně jsem hrdý na to, že mohu vést stále se rozrůstající tým kvalitních inženýrů, kteří vyvíjejí nejnovější technologie. Pomáháme tak zvyšovat jak konkurenceschopnost naší společnosti a komfort spotřebitelů, tak postavení České republiky jako technologického centra v Evropě,“ uvedl Jan Vondraš, ředitel Evropského inovačního centra společnosti Eaton (na fotce vpravo).

Pro další informace navštivte http://www.eaton.cz nebo http:/w/ww.eatonelektrotechnika.cz .

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz .

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochranně elektrických obvodů; ochranně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení
a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky své sadě globálních řešení je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením diverzifikované energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii. V roce 2012 provedl Eaton, globální lídr v technologiích, akvizici společnosti Cooper Industries. Obrat nyní sjednocených společností dosáhl v roce 2012 hodnoty 21,8 miliardy USD na proforma bázi. Má přibližně 102 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu .