Transcend představuje Full HD kameru do auta s vestavěným Wi-Fi

V Brně, 22. listopadu 2013 – Firma TRANSCEND oznamuje, že uvádí na trh první produkt ve své nabídce, se zaměřením na pořizování videozáznamů – kamery do auta. DrivePro 200 je digitální kamera navržena pro pořizování záznamu z dopravních situací. (TZ)

Full HD kamera DrivePro 200 je přizpůsobené k připevnění na čelní sklo automobilu. Výhodou tohoto přístroje je možnost zajištění důkazního materiálu, vhodného pro stanovení důvodů u případných silničních situací a vyšetřování nehod Policií nebo pojišťovnou.

„Rádi nabízíme řidičům zařízení, které bude nápomocné a přispěje k jejich jistotě na cestách” –  řekl Vincent Fang, ředitel Oddělení výzkumu a vývoje firmy Transcend. „Při navrhování kamery DrivePro 200 bylo našim cílem vyvinutí zařízení, jež se bude vyznačovat snadnou obsluhou a které bude podporovat řidiče během jízdy a umožní jim nejen uložit každý okamžik cesty do fyzické paměti, ale i zpřístupnit ho pohodlným způsobem, když je potřeba”. Full HD kamera DrivePro 200 je totiž navíc vybavena Wi-Fi adaptérem.

Rozlišení Full HD 1080p a vylepšený režim Night View

DrivePro 200 nabízí záznam obrazu v rozlišení Full HD s rychlostí 30 snímků za sekundu, a objektiv složený ze 7 skleněných čoček zaručuje široký zorný úhel 160 stupňů a clonu f/2.0. Tyto parametry umožňují získat detailní a ostré záběry, jak v denním tak i nočním režimu. Navíc, díky vestavěnému mikrofonu, řidič může také nahrávat zvuk. Jasná, 2,4pálcová LCD obrazovka umožňuje zobrazit náhled právě zaznamenávaných a uložených nhrávek.

Sada obsahuje paměťovou kartu microSDHC Class 10 16GB

Konstrukce kamery zaručuje snadnou instalaci a záznam. Řidič musí jen připevnit zařízení na čelní sklo a jednoduše ho připojit do zapalovače ve vozidle. Video soubory se automaticky ukládají na paměťovou kartu Transcend microSDHC Class 10 MLC o kapacitě 16 GB. Při zaplnění karty, funkce Loop Recording umožní přepsat nejstarší soubory nejnovějšími záznamy a uživatel tak nemusí měnit kartu nebo se obávat, že kamera přestane v průběhu jízdy nahrávat.

Pohybové čidlo G-Sensor pro detekci události

Transcend DrivePro 200 je vybaven pohybovým čidlem G-Sensorem který zaznamená náhle změnu rychlosti, nebo že došlo ke kolizi a automaticky spustí režim nouzového záznamu. Záznam v tomto režimu je chráněn proti náhodnému přepsání. Řidič může spustit nouzový záznam také ručně v případě vzniku události, která může vést k nehodě nebo jiné situaci, vyžadující zásah policejních orgánů.

Vestavěný Wi-Fi adaptér

Pro zajištění větší bezpečnosti a komfortu, Transcend nabízí funkci bezdrátového ovládání kamery DrivePro 200 pomocí smartfonu, tabletu nebo počítače. Bezplatné aplikace pro systémy Apple iOS a Android zajišťují přístup k záznamům kamery a umožňují náhled právě zaznamenávané nahrávky, přehrávání uložených souborů a jejich stahování a také upravení nastavení zařízení. Využití Wi-Fi komunikace pro rychlé přenášení dat může mít klíčový význam pro účinný zásah policie v nouzových situacích.

Kamera do auta Transcend DrivePro 200 je vybavena rozhraním USB 2.0, které umožňuje připojení k počítači a rychlý přenos souborů, a video kabel, jenž je součástí dodávky umožňuje přehrávání filmů na televizní obrazovce.

Základní funkce produktu:

• Zorný úhel 160°

• Clona f/2.0 podporující nahrávání při slabém osvětlení

• 7 skleněných čoček objektivu

• Jasná 2,4pálcová barevná LCD obrazovka

• Pohybové čidlo G -Sensor pro detekci kolize

• Wi- Fi komunikace a bezplatná aplikace DrivePro

• Funkce nouzového záznamu

• Vestavěný mikrofon a reproduktor

Dostupnost a cena:

Předpokládaná koncová cena zařízení TRANSCEND DrivePro 200 bude 3 500,- s DPH

Záruka:

Na záznamové zařízení TRANSCEND DrivePro 200 se vztahuje dvouletá záruka výrobce.

Více informací: www.transcend-info.com

O společnosti TRANSCEND

Společnost TRANSCEND je ve světě známá jako výrobce pamětí a počítačových příslušenství. Společnost, založena v roce 1988, nabízí kompletní řadu paměťových modulů, USB pamětí, mobilní pevné disky, pevné disky, MP3, paměťové flash karty, čtečky karet a multimediální výrobky. Výrobní závody TRANSCEND se nachází na Taiwanu a v Čině; firma má své pobočky v Spojených státech, Velké Británie, Německu, Holandsku, Japonsku, Korei a Čině.