Ness opět podpořil děti z dětských domovů

Praha – 25. listopadu 2013 – Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií, podpořil již 9. ročník benefičního koncertu pro nadační fond Srdce na dlani, který pomáhá dětem v dětských domovech a Ness je jeho generálním partnerem. (TZ)

„Se společností Ness úzce spolupracujeme již od roku 2011 a pomoc, kterou nám poskytuje, děti oceňují, protože pro ně má praktický a hmatatelný význam. Ty nejmenší nejvíce těší pravidelné návštěvy spojené s organizací tematických víkendových akcí, pro starší děti je přínosná především možnost získat první pracovní zkušenosti formou praxe organizované ve spolupráci s Nessem,“ říká Tereza Stopková, ředitelka nadačního fondu Srdce na dlani. „Jsem proto velmi ráda, že jsem Nessu, stejně jako ostatním partnerům, mohla v průběhu večera za všechny děti osobně poděkovat. Bez jejich práce by život dětí v dětských domovech byl nepoměrně složitější,“ dodává Stopková.

V rámci akce, která proběhla 19. listopadu v Národním domě na Vinohradech, vystoupily děti ze čtyř dětských domovů, které nadační fond podporuje. Hlavní hvězdou večera byl zpěvák a kytarista Tomáš Klus, jehož tradičně doprovázel Jiří Kučerovský. Celkem se k dnešnímu dni podařilo vybrat 136 280 Kč, přičemž tato částka stále narůstá.

V průběhu večera zhodnotili partneři akce spolupráci s nadačním fondem a nastínili plány na další rok.

„Jsme opravdu rádi, že jsme i v letošním roce mohli prostřednictvím nadačního fondu Srdce na dlani aktivně pomáhat dětem z dětských domovů. Kromě materiální pomoci rádi podporujeme jejich pracovní aktivity a především motivační program, který děti vede k tomu, aby věděly, že i ony mají své povinnosti, a to nejen ve škole, ale i v domově či v rámci zájmových aktivit. O tom, že tento systém funguje, nás přesvědčily i školní výsledky žáků, které se od zavedení programu zlepšily v průměru o 1,2 stupně,“ vysvětluje Hana Součková, ředitelka marketingu Ness Technologies Europe.

Partnerství s nadačním fondem Srdce na dlani je jednou z řady aktivit společnosti Ness Technologies v rámci jejího programu společenské odpovědnosti. Další činnosti se týkají například ochrany životního prostředí, dárcovství krve, podpory sportu, zachování rovných příležitostí, vzdělávání, osobního rozvoje a dalších oblastí.

O společnosti Ness

Společnost Ness Technologies je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků od softwarového inženýrství, systémovou integraci, vývoj aplikací, poradenství a distribuci software. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Se 7000 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb. Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na http://www.ness.com/cz/